5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

O nouă generaţie de şomeri. Sediul ALOFM Paşcani, luat cu asalt de absolvenţii de liceu

O nou promotie de someri. Cam aceasta poate fi concluzia dupa numarul mare de tineri absoventi de liceu care si-au depus dosarele pentru a putea obtine ajutor de somaj. Cei mai multi dintre ei spun ca au incercat sa isi caute un loc de munca, dar nu au avut noroc si s-au lovit de usi inchise, chiar daca majoritatea au absolvit studii liceale sau postliceale. Astfel, pana isi gasesc un job, tinerii se multumesc sa primeasca de la stat cate 250 de lei pe luna, indemnizatia care se acorda timp de sase luni.

somaj Pascani

In aceasta luna, la Pascani aproape 300 de absolventi de liceu si-au depus dosarele pentru somaj. Absolvenții instituțiilor de învățământ beneficiază de indemnizație de șomaj după expirarea perioadei de 60 de zile de la data absolvirii scolii. Anul acesta, pentru sprijinul absolventilor din judetul Iasi a fost alocata suma de peste 11 miliarde de lei vechi.

In momentul de fata sunt 80 de locuri de munca in Pascani si peste 600 in Iasi in domenii precum servicii – comert, hotel, restaurant, asigurari, agricultura – dulgheri, confectii, dar si peste 50 de locuri de munca vacante pentru cei cu studii superioare.

Patronii firmelor care vor angaja absolvenţi, fie de liceu, fie de facultăţi, vor primi timp de un an bani pentru fiecare dintre aceştia. În funcţie de studii, angajatorul primeşte de la stat sume între 500 şi 750 de lei pentru fiecare absolvent pe care îl angajează.

AJOFM Iasi ofera absolventilor informare si consiliere profesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, dar si formare profesionala gratuita chiar si pentru cei care au terminat o scoala generala. De exemplu din toamna sunt cursuri de calificare pentru sudor, electrician, ajutor mecanic auto sau bucatar. ziarulorizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow