9.1 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

O nouă generaţie de şomeri. Sediul ALOFM Paşcani, luat cu asalt de absolvenţii de liceu

O nou promotie de someri. Cam aceasta poate fi concluzia dupa numarul mare de tineri absoventi de liceu care si-au depus dosarele pentru a putea obtine ajutor de somaj. Cei mai multi dintre ei spun ca au incercat sa isi caute un loc de munca, dar nu au avut noroc si s-au lovit de usi inchise, chiar daca majoritatea au absolvit studii liceale sau postliceale. Astfel, pana isi gasesc un job, tinerii se multumesc sa primeasca de la stat cate 250 de lei pe luna, indemnizatia care se acorda timp de sase luni.

somaj Pascani

In aceasta luna, la Pascani aproape 300 de absolventi de liceu si-au depus dosarele pentru somaj. Absolvenții instituțiilor de învățământ beneficiază de indemnizație de șomaj după expirarea perioadei de 60 de zile de la data absolvirii scolii. Anul acesta, pentru sprijinul absolventilor din judetul Iasi a fost alocata suma de peste 11 miliarde de lei vechi.

In momentul de fata sunt 80 de locuri de munca in Pascani si peste 600 in Iasi in domenii precum servicii – comert, hotel, restaurant, asigurari, agricultura – dulgheri, confectii, dar si peste 50 de locuri de munca vacante pentru cei cu studii superioare.

Patronii firmelor care vor angaja absolvenţi, fie de liceu, fie de facultăţi, vor primi timp de un an bani pentru fiecare dintre aceştia. În funcţie de studii, angajatorul primeşte de la stat sume între 500 şi 750 de lei pentru fiecare absolvent pe care îl angajează.

AJOFM Iasi ofera absolventilor informare si consiliere profesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, dar si formare profesionala gratuita chiar si pentru cei care au terminat o scoala generala. De exemplu din toamna sunt cursuri de calificare pentru sudor, electrician, ajutor mecanic auto sau bucatar. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două săptămâni de teste la gimnaziu și liceu, în toate școlile din județ

Nici bine nu a inceput scoala ca pe elevii din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din...

Ce se întâmplă cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Anunțul Fondului de Garantare

Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte, de luni, cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea...

Două ore și jumătate de acțiune la Pașcani. Polițiștii și jandarmii au dat amenzi

La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului...

Șofer băut prins în Târgu Frumos de un polițist aflat în timpul liber

La data de 19 septembrie a.c., un poliţist aflat în timpul liber a depistat un bărbat de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI