7.5 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

O nouă expoziție la Muzeul Municipal Pașcani

O nouă expoziție la Muzeul Municipal Pașcani

Dacă vă faceți puțin timp sunteți invitați la Muzeul Municipal pentru a vedea cea mai recentă expoziție organizată de muzeograf. Este vorba despre Portul popular de iarnă în zona Paşcani”, prilej cu care veți cunoaște și vedea hainele îmbrăcate de bunicii sau străbunicii noștri. Din decor nu vor lipsi sumane, cojoace, bundițe, fuste de lână sau polci. Intrarea este gratuită!

Muzeul Municipal Paşcani alătui de Primăria Municipiului Paşcani vă invită la activitate ce poartă numele de „Portul popular de iarnă în zona Paşcani”. În cadrul acestei expoziţii, vor fi expuse piese de port popular, şi anume: sumane, sumăieşe, cojoace de iarnă, bundiţe, cheptare, fuste de lână, iţari groşi de iarnă şi polci, piese care, până nu demult erau obiecte obişnuite în lumea satului.

“Muzeul Municipal Paşcani are plăcerea de a vă invita pe toţi iubitorii de frumos şi de tradiţii populare româneşti să ne treceţi pragul în micul nostru muzeu, unde, ne place să credem, că timpul s-a oprit în loc.” precizează Daniel Sava, muzeograf.

Expoziţia se va desfăşura în perioada 1 februarie – 1 aprilie 2018, în intervalul orar 800 – 1200. Vor fi expuse un număr dr 35 de piese, unele dintre ele fiind piese de tezaur. Încercăm şi pe această cale să facem o reconstituire cât mai fidelă a portului strămoşesc de iarnă, în iernile lungi şi geroase.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI