Slider

O nouă expoziție la Muzeul Municipal Pașcani

Dacă vă faceți puțin timp sunteți invitați la Muzeul Municipal pentru a vedea cea mai recentă expoziție organizată de muzeograf. Este vorba despre Portul popular de iarnă în zona Paşcani”, prilej cu care veți cunoaște și vedea hainele îmbrăcate de bunicii sau străbunicii noștri. Din decor nu vor lipsi sumane, cojoace, bundițe, fuste de lână sau polci. Intrarea este gratuită!

Muzeul Municipal Paşcani alătui de Primăria Municipiului Paşcani vă invită la activitate ce poartă numele de „Portul popular de iarnă în zona Paşcani”. În cadrul acestei expoziţii, vor fi expuse piese de port popular, şi anume: sumane, sumăieşe, cojoace de iarnă, bundiţe, cheptare, fuste de lână, iţari groşi de iarnă şi polci, piese care, până nu demult erau obiecte obişnuite în lumea satului.

“Muzeul Municipal Paşcani are plăcerea de a vă invita pe toţi iubitorii de frumos şi de tradiţii populare româneşti să ne treceţi pragul în micul nostru muzeu, unde, ne place să credem, că timpul s-a oprit în loc.” precizează Daniel Sava, muzeograf.

Expoziţia se va desfăşura în perioada 1 februarie – 1 aprilie 2018, în intervalul orar 800 – 1200. Vor fi expuse un număr dr 35 de piese, unele dintre ele fiind piese de tezaur. Încercăm şi pe această cale să facem o reconstituire cât mai fidelă a portului strămoşesc de iarnă, în iernile lungi şi geroase.

Slider