10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

O nouă evaluare pentru persoanele cu handicap

Bătrâni din Municipiu şi comunele din împrejurimi au venit astăzi la Comisia de Handicap cu speranţa la o pensie, bani, care de cele mai multe ori se vor duce pe medicamente. Ca în fiecare lună, atunci când specialiştii de la Iaşi vin la Paşcani, evaluarea a avut loc la Primăria orașului.

comisia de handicap

De exemplu, această femeie din Gâștești a venit cu speranţa că va primi pensia, de câteva sute de lei. Ea spune că are mai multe probleme de sănătate, printre care cu vederea, ranichii, diabet, iar venitul îi este foarte mic, costurile pe medicamente şi întreţinere fiind destul de mari. – vezi cazul in materialul video din cadrul stirilor INFOBIT.

Această femeie din suburbia Sodomeni îl însoţeşte pe soţul ei, după ce a suferit un accident vascular, iar starea lui de sănătate este din ce în ce mai rea.

Comisia este formată din medici şi psihologi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi care analizează dosarul care conţine acte de identitate, decizii de pensie sau hotărârea de handicap, scrisori medicale şi alte documente care atestă starea de sănătate actuală, dar şi istoricul bolii.

De cele mai multe ori, persoanle evaluate pleacă acasă cu dosarul aprobat pentru pensia de handicap.

Următoarea planificare are loc pe 10 iulie, tot la Primăria Paşcani, după ce dosarele persoanelor cu probleme au fost depuse la Iaşi, la Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow