21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

O noua evaluare a persoanelor cu handicap

Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap a fost prezentă astăzi la Pașcani pentru a verifica cele peste 40 de dosare ale persoanelor care au probleme medicale, de la cele reumatice pana la boli psihice si pentru a da avize, de la cele definitive pana la nerevizuibil.

comisie pers cu handicap
Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap a fost prezentă astăzi la Paşcani pentru a verifică cele peste 40 de dosare ale persoanelor care au probleme medicale, de la cele reumatice până la boli psihice şi pentru a da avize, de la cele definitive până la nerevizuibil.
Peste 40 de persoane din Municipiu şi comunele din împrejurimi care au fost programate s-au prezentat astăzi la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap. Această, din anul 2012, vine lunar la Paşcani pentru a evalua sau reevalua persoanele cu dizabilităţi.

De peste 10 ani este evaluată şi această femeie. Ea suferă de numeroase boli, are insuficientă renală şi diabet, iar astăzi a fost programată din nou la o evaluare a dosarului care atestă starea de sănătate din ultima perioada a păşcănencei. Vine însoţită şi spune că este un lucru bun că nu mai e nevoie să se deplseze la Iaşi pentru a fi evaluată.

În funcţie de criteriile de evaluare sunt situaţii în care dosarele sunt respinse, iar beneficiarilor li se cere să revină cu o serie de documente care lipsesc. Comisia are programări pentru Paşcani şi în următoarele luni. Este vorba despre data de 28 octomrie, 16 noiembrie şi 9 decembrie.

De când Comisia vine la Paşcani, din anul 2012, au fost verificate peste 1.500 de dosare, fiindu-le date bolnavilor reevaluri la 6 luni sau anuale.

Această comisie este formată din medici şi psihologi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...