More

  O noua evaluare a persoanelor cu handicap

  Array

  Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap a fost prezentă astăzi la Pașcani pentru a verifica cele peste 40 de dosare ale persoanelor care au probleme medicale, de la cele reumatice pana la boli psihice si pentru a da avize, de la cele definitive pana la nerevizuibil.

  comisie pers cu handicap
  Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap a fost prezentă astăzi la Paşcani pentru a verifică cele peste 40 de dosare ale persoanelor care au probleme medicale, de la cele reumatice până la boli psihice şi pentru a da avize, de la cele definitive până la nerevizuibil.
  Peste 40 de persoane din Municipiu şi comunele din împrejurimi care au fost programate s-au prezentat astăzi la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap. Această, din anul 2012, vine lunar la Paşcani pentru a evalua sau reevalua persoanele cu dizabilităţi.

  De peste 10 ani este evaluată şi această femeie. Ea suferă de numeroase boli, are insuficientă renală şi diabet, iar astăzi a fost programată din nou la o evaluare a dosarului care atestă starea de sănătate din ultima perioada a păşcănencei. Vine însoţită şi spune că este un lucru bun că nu mai e nevoie să se deplseze la Iaşi pentru a fi evaluată.

  În funcţie de criteriile de evaluare sunt situaţii în care dosarele sunt respinse, iar beneficiarilor li se cere să revină cu o serie de documente care lipsesc. Comisia are programări pentru Paşcani şi în următoarele luni. Este vorba despre data de 28 octomrie, 16 noiembrie şi 9 decembrie.

  De când Comisia vine la Paşcani, din anul 2012, au fost verificate peste 1.500 de dosare, fiindu-le date bolnavilor reevaluri la 6 luni sau anuale.

  Această comisie este formată din medici şi psihologi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  Vremea 18 aprilie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi

  Vremea va fi în general închisă şi în cea mai mare parte a ţării cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi. //

  Autorităţile încearcă să retrezească interesul românilor pentru vaccinare: echipe mobile, centre drive-through sau centre la firmele private

  După patru luni de când a început campania de vaccinare, autorităţile schimbă regulile jocului. Cum în ţară vor ajunge milioane de doze de vaccin Pfizer, iar interesul oamenilor pentru imunizare este din ce în ce mai scăzut, de luna viitoare vor exista mai multe modalităţi de vaccinare - echipe mobile, centre drive through şi centre la firme private. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet