0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

O nouă etapă de dezinsecție la Pașcani, în perioada 7-10 septembrie

O a treia etapă de dezinsecție urmează să se desfăsoare la Pascani, în perioada 7-10 septembrie, în intervalul orar 22.00 – 04.00. Decizia a fost luată în contextul reclamațiilor din partea cetățenilor, care s-au plâns de faptul că, desi au fost efectuate până în prezent două treceri, acestea nu au fost eficiente, iar țânțarii sunt în continuare prezenți în oras.

Conform spuselor primarului municipiului, Marius Pintilie, dezinsecția s-a făcut conform normelor, iar pentru ca efectele să fie notabile este necesar ca trecerile să se facă si pe domeniul privat. Ne referim aici, mai ales, la subsolurile blocurilor, acolo unde este obligația asociațiilor de proprietari să intervină si să ia măsuri.

Pe durata acțiunii de dezinsecție, cetățenii trebuie să închidă ușile și ferestrele, iar in situatia in care apar simptome de intoxicatie la nivelul cailor aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, sau varsaturi, cei in cauza trebuie sa se adreseze medicului de familie sau Compartimentului de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal de Urgente Pascani. De asemenea, crescătorii de albine trebuie sa isi ia masuri de preventie, pe perioada actiunii de dezinsectie.

Precizăm că cea de-a doua etapă de dezinsecție în municipiu a fost efectuată de angajații societății CLP Ecoserv SRL în cursul lunii trecute.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow