10.2 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021
Array

O nouă escrocherie mult mai periculoasă decât varianta “accidentul”

O nouă escrocherie, mult mai periculoasă decât varianta accidentul, vine din Anglia. Daily Mail a scris cum o femeie a fost înșelată până în punctul în care le-a dat hoților cardul și codul PIN și i s-au furat 5.500 de lire.
Mișcarea hoților este absolut încredibilă. Ei urmăresc viitoarea victimă din momentul în care aceasta se află în fața ATM-ului. O urmăresc până acasă. Hoții preferă cardurile VISA. Până în acest punct, ei află banca la care are deschis un cont și adresa. După o căutare pe Internet, pot afla ușor numele persoanei și numărul de telefon fix.

“Bună ziua Hello Mr Welch, Visa Card Services aici”

O femeie a povestit cum a reușit să le dea hoților cardul și PIN-ul. Totul a început cu “Bună ziua Hello Mr Welch, Visa Card Services aici”. La capătul liniei ar fi fost Mark. El i-a spus că au avut loc mai multe fraude la banca unde are deschis un cont. Femeia a spus că nu mai auzise de Visa Card Services înainte, însă s-a gândit că probabil nu a mai auzit pentru că nu-i mai fuseseră furați bani. Ulterior, Mark i-a spus unde a făcut ultima tranzacție. Au anunțat-o că “hoții” i-au clonat cardul la ATM-ul unde fusese ultima oară și au făcut cumpărături de la Apple în valoare de 400 de lire.

Ajutorul de la “bancă” a furat 5.500 de lire

Ulterior, persoana care a “ajutat-o” a fost Rajesh Khan, de la departamentul de protecție a cardului. El îi știa numele, data nașterii, adresa. I-a spus că a trimis un curier să-i ridice cardul pentru a-i verifica cipul. A sunat-o o dată înainte să ajungă curierul și când a ajuns. Femeia a dat cardul și codul PIN. A mai sunat-o să-i dea detalii despre “hoții” care-i furaseră 400 de lire. Telefoanele de la Rajesh Khan s-au oprit și femeia a sunat la bancă, unde, surpriză, după ce a explicat de trei ori ce i s-a întâmplat și-a dat seama că a fost înșelată. Îi dispăruseră deja 4.000 de lire de pe card, pentru ca, până la urmă, furtul să ajungă la 5.500 de lire. Toți au fost cheltuiți pe haine și mâncare. Într-un final, Welch și-a dat seama că furtul celor 400 de lire a fost o minciună. Nu existase nicio tranzacție către magazinul Apple.

Sursa: DC NEWS.ro

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI