13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

O nouă ediţie a emisiunii “Reporter TV – despre oameni şi locuri”: oraşul Târgu-Frumos

La sfârşitul săptămânii, postul local de televiziune, BIT TV Paşcani, va invită să urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii “Reporter TV – despre oameni şi locuri”. De această dată, veţi vedea aproape tot ce este mai interesant din oraşul Târgu-Frumos. Reportajul va debuta cu partea istorică a localităţii şi greutăţile prin care a trecut, apoi va prezenta cum s-a dezvoltat în timp. În materialul video, se regăsesc şcoli, asociatii pentru tineri şi investiţii. După cum ştie aproape toată lumea, când vine vorba despre Târgu-Frumos, gândul zboară şi la ruşii-lipoveni şi legumicultura. Asadar, in reportaj veti vedea si aceasta comunitate din oras.  

Duminică, 30 iulie,de la ora 20:00, BIT TV va difuza o nouă ediţie a emisiunii “Reporter TV – despre oameni şi locuri”. Unde sunteţi invitaţi de această dată? În oraşul Târgu-Frumos, din judeţul Iaşi. Materialul video va debuta cu istoricul localităţii şi greutăţile prin care a trecut de-a lungul anilor.

Veţi vedea cum s-a dezvoltat oraşul, ce fabrici de renume are şi ce investiţii de anvergură s-au făcut în ultimii zeci de ani. Parcul din centrul localităţii, este mândria târgoveţilor şi atracţie pentru cei care tranzitează zona.

 
În apropierea acestuia se află şi Biserica domnească “Sfânta Parascheva”, ctitorită de domnitorul Petru Rareş. Lăcaşul de cult este de o frumuseţe rară, iar pictura din interior este cu totul deosebită. Preotul, Neculai Zugravu, va spune povestea acestor locuri. În preajma bisericii, se află şi un cămin de bătrâni. Mai multe persoane, unele rămase pe străzi, altele aduse de copiii plecaţi în străinătate, au un acoperiş deasupra capului şi un loc unde să uite de greutăţi.

 
Veţi vedea şi cea mai veche şcoală din localitate, Liceul Teoretic “Ion Neculce”, precum şi cea specială pentru nevăzători, Liceul “Moldova”. De asemenea, timp de câteva minute membrii Cenaclului “Garabet Ibrăileanu”, care funcţionează în Casă de Cultură cu acelaşi nume, va vor arată ce înseamnă dragostea de condei.

 
Târgu-Frumos, este din ce în ce mai frumos, în special în ultimii ani. Asta deoarece, administraţia locală a obţinut bani pentru mai multe proiecte pentru investiţii, precum asfalt pe zeci de kilometri de străzi, terenuri de sport, centru multifuncţional şi altele.

 
Asociaţia Asirys nu lipseşte din cadrul emisiunii. “Super-tinerii” din oraş au implementat de-a lungul anilor mai multe proiecte, multe dintre ele, internaţionale.
Veţi putea vedea şi ce înseamnă legumicultura, ocupaţia de baza a ruşilor-lipoveni din oraş. Lucrează din greu în solarii şi in câmp, iar marfa o vând atât în localitate cât şi în oraşele din împrejurimi.

 
În încheierea emisiunii, doi tineri va vor arată ideea lor de afacere, diferită de cele tradiţionale de până acum.
Emisiunea o puteţi urmări fie pe postul local BIT TV, duminică, de la ora 20:00, pe canalul de Youtube cu acelaşi nume sau pe pagină de facebook “Reporter TV – despre oameni şi locuri”.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow