4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

O nouă cursă externă de la Iași spre Germania

Iasul ar mai putea beneficia de o noua ruta directa de pe Aeroportul International catre o destinatie din Germania. Cel mai probabil ar fi vorba de ruta Iasi – Frankfurt, zbor care a mai fost luat in calcul si in urma cu cateva luni. Acest proiect a fost reluat din nou, ca urmare a vizitei ambasadorului Germaniei la Bucuresti, Excelenta Sa Werner Haus Lauk la Iasi. Ambasadorul Germaniei a purtat o serie de discutii cu reprezentantii Consiliului Judetean Iasi si cu cei ai Prefecturii, privind o serie de oportunitati de colaborare, dar si posibile investitii straine pe raza judetului Iasi. Ruta aeriana spre Germania ar putea fi deschisa direct sau cel putin cu escala la Cluj-Napoca.

aeroport iasi

In prezent, de pe Aeroportul International Iasi se efectueaza curse externe spre Londra, Torino, Bologna, Roma si Viena.

Singura ruta interna care mai poate fi operata de pe aerogara ieseana este cea dus-intors spre Aeroportul Otopeni din Capitala.

„Este o vizita pe care o efectuez cu ocazia debutului unui festival. Un alt motiv pentru care sunt la Iasi este acela sa cunosc autoritatile locale din Iasi în noua calitate pe care o detin, cea de Ambasador al Republicii Federale Germane. Am auzit multe lucruri frumoase despre Iasi. Mi-a fost prezentat potentialul judetului, am discutat despre universitati, despre faptul ca Iasul detine mâna de lucru calificata si despre modul în care infrastructura influenteaza dezvoltarea afacerilor. Am convenit sa pastram aceasta legatura si sa o dezvoltam la nivelul legaturii dintre companiile germane si judetul Iasi”, a spus Werner Haus Lauk.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow