More

  O nouă criză de vaccinuri pentru cei mici. La ce riscuri sunt supuși aceștia

  Array

  Din această lună urma să înceapă programul de vaccinare pneumococică. Vaccinul nu a ajuns însă la Iaşi, şi nici nu va ajunge prea curând în cabinetele medicilor de familie. Ce riscuri sunt pentru cei mici, în caz de nevaccinare?
  Vaccinul pneumococic, vaccin care teoretic urma să fie introdus în Programul Naţional de Vaccinare, iar din luna septembrie să fie administrat gratuit, nu a ajuns şi nici nu va ajunge prea curând în cabinetele medicilor de familie. Asta deşi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) au anunţat printr-un comunicat de presă la jumătatea lunii august că au finalizat procedura de achiziţie a vaccinului, iar din septembrie va începe campania de vaccinare, urmând să fie distribuite 477.000 de doze care vor acoperi necesarul pentru campania de imunizare din acest an, dar şi pentru primele luni din 2018.

  Potrivit medicilor de familie ieşeni, de la Direcţia de Sănătate Publică nu au primit niciun răspuns, iar din discuţiile purtate cu reprezentanţii firmei producătoare, acesta va fi disponibil în cel mai bun caz la sfârşitul lunii octombrie, însă cel mai probabil în cursul lunii noiembrie.

  Prin administrarea vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valenţe sunt prevenite boli cum ar fi otitele, pneumoniile, meningitele, urmând să fie administrat copiilor la 2, 4 şi 11 luni.

  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Se poate atât timp cât vrei! Criteriul verde ca măsură reală și imediată de suport pentru producătorii români

  Mai țineți minte îndemnul „Reinventați-vă!”, însoțit de un ridicat nepăsător de umeri și un zâmbet cinic? Ni se spunea asta în momentul în care...

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet