11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

O nouă criză de vaccinuri pentru cei mici. La ce riscuri sunt supuși aceștia

Din această lună urma să înceapă programul de vaccinare pneumococică. Vaccinul nu a ajuns însă la Iaşi, şi nici nu va ajunge prea curând în cabinetele medicilor de familie. Ce riscuri sunt pentru cei mici, în caz de nevaccinare?
Vaccinul pneumococic, vaccin care teoretic urma să fie introdus în Programul Naţional de Vaccinare, iar din luna septembrie să fie administrat gratuit, nu a ajuns şi nici nu va ajunge prea curând în cabinetele medicilor de familie. Asta deşi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) au anunţat printr-un comunicat de presă la jumătatea lunii august că au finalizat procedura de achiziţie a vaccinului, iar din septembrie va începe campania de vaccinare, urmând să fie distribuite 477.000 de doze care vor acoperi necesarul pentru campania de imunizare din acest an, dar şi pentru primele luni din 2018.

Potrivit medicilor de familie ieşeni, de la Direcţia de Sănătate Publică nu au primit niciun răspuns, iar din discuţiile purtate cu reprezentanţii firmei producătoare, acesta va fi disponibil în cel mai bun caz la sfârşitul lunii octombrie, însă cel mai probabil în cursul lunii noiembrie.

Prin administrarea vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valenţe sunt prevenite boli cum ar fi otitele, pneumoniile, meningitele, urmând să fie administrat copiilor la 2, 4 şi 11 luni.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut Registrul de Control: seria A nr. 2594415 din 16.11.2018 de la firma SC PERLA ROMANIEI SRL,...

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI