-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

O noua acțiune de dezinsecție, săptămâna viitoare

Societatea pășcăneană de salubritate a anunțat ca va începe a doua etapa din acest an, de dezinsecție împotriva țânțarilor. Acțiunea este programată la începutul săptămânii viitoare, in zilele de 16, 17 si 18 august între orele 22.00 si 04.00 dimineața. Ca si in prima etapa, stropirile se vor face doar pe domeniul public, pe străzi trotuare si spațiile verzi, in oraș si cele cinci suburbii ale municipiului. Dacă vremea va fi capricioasa, acțiunea va fi reprogramata.

Pentru ca substanțele folosite sunt toxice, avizate de Ministerul Sănătății , managerul societății recomanda închiderea ușilor si ferestrelor in timpul stropirilor, iar in situatia in care, sunt cetateni la care apar simptome de intoxicatie la nivelul cailor respiratorii, usturimi, disconfort respirator, cei in cauza trebuie sa se adreseze medicului de familie sau Compartimentului de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal de Urgente Pascani. De asemenea crescătorii de albine trebuie sa isi ia masuri de preventie, pe perioada actiunii de dezinsectie.

Prima etapa de dezinsecție din acest an a avut loc in perioada 26- 30 iulie a.c. si pe 3 august. Eficienta nu a fost pe măsură așteptărilor deoarece nu au fost făcute stropiri si in subsolurile blocurilor, obligație care cade in sarcina asociațiilor de proprietari. Conducerea societății susține ca este pregătită si pentru o acțiune de deratizare împotriva șoarecilor si sobolanilor, tot mai prezenți pe străzile municipiului, dacă Primăria va solicita prestarea serviciilor.

Menționăm ca in acest an a fost alocată de la bugetul local suma de 250 000 lei pentru efectuarea serviciilor de dezinsecție, in doua sau trei etape, pe o suprafață de 587 de hectare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow