24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

O noua acțiune de dezinsecție, la Pașcani

Societatea locală de salubritate anunță o noua acțiune de dezinsecție la Pașcani, in perioada 10 – 14 august a.c.

 

S.C. CLP ECOSERV S.R.L. PASCANI, cu sediul in Municipiul Pascani, str.Morilor, nr.14, jud.Iasi, in calitate de operator al serviciului public de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, conform Contractului de delegare a serviciului public nr.13280/2020, aduce la cunostinta publica ca, in perioada 10.08.2022 – 14.08.2022, in intervalul orar 22,00-06,00, in conformitate cu prevederile Hotararii Consiliului Local al Municipiului Pascani nr.78/30.03.2022, privind aprobarea Planului local de combatere a vectorilor in anul 2022 in Municipiul Pascani, va desfasura servicii de dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Pascani-ETAPA a IV-a, in situatia in care conditiile meteo vor permite acest lucru.
Produsele folosite sunt:
1. CYMINA PLUS(substante active : CIPERMETRIN, TETRAMETRIN, PIPERONIL BUTOXID, BENZENESULFONIC ACID C10-13-Alkyl Derivs., Calcium Salt, ETILESANOLO).
Substanţa face parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), este avizata de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăseste în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii .
Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în conformitate cu legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.
Tratamentele de dezinsecţie terestră se aplică între orele 22,00 – 06,00, pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.
Rugam cetatenii sa evite deplasarile in intervalul orar sus mentionat si sa tina ferestrele inchise pentru a evita expunerea directa la substantele cu care se efectueaza actiunea de dezinsectie. Totodata, rugăm cetăţenii să evite trecerea sau stationarea în zona de acţiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora si, deasemenea, sa acorde o atentie sporita supravegherii copiilor si animalelor de companie, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.
In situatia in care, sunt cetateni la care apar simptome de intoxicatie la nivelul cailor aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestiva cu dureri abdominale, greata, varsaturi, crampe abdominale, ii rugam sa se adreseze medicului de familie sau Compartimentului de Primiri urgente din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.
Persoanele care detin in proprietate/concesiune/inchiriere, lucii de apa populate cu peste, detinatori de stupi si populatii de albine, sa isi ia masuri de preventie pe perioada actiunii de dezinsectie, pentru a evita producerea unor evenimente de natura sa conduca la afectarea populatiei de pesti si a familiilor de albine. In caz contrar, societatea, in calitate de operator al serviciului public de DDD, este absolvita de orice responsabilitate.
In situatia in care, conditiile meteo nu vor fi favorabile, actiunea de dezinsectie va fi prelungita. Societatea va reveni cu amanunte referitoare la intervalul de timp in care va fi efectuata etapa a IV-a, detalii ce vor fi aduse la cunostinta publica.

Director General
Ing. DUMITRU CHIUARIU

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow