6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

O noapte fără apă la Pașcani, în urma unei avarii

Întreg Pașcaniul și suburbiile Sodomeni și Boșteni au rămas fără apă la robinete în noaptea de marți spre miercuri, 13-14 decembrie, începând cu ora 22:30. Motivul a fost o avarie la conducta de aducțiune Moțca-Pașcani, în zona Hanul Ancuței – Verșeni, a anunțat operatorul ieșean APAVITAL.

Deși inițial, a fost anunțat faptul ca furnizarea apei va fi reluată de dimineață, acest lucru s-a întâmplat în jurul prânzului, din cauza unor dificultăți întâmpinate de muncitori la locul intervenției. Reparațiile au fost făcute în condiții extrem de dificile de lucru, prin ger, vânt și noroi.

În cursul după-amiezii zilei de marți, 13 decembrie, s-a produs o avarie la conducta de aducțiune Moțca-Pașcani, în zona Hanul Ancuței – Verșeni. S-a procedat la identificarea locului producerii avariei și s-a făcut o estimare inițială, provizorie, a timpului necesar intervenției și a intervalului în care se putea continuă furnizarea apei, din rezervele existente în bazinele de înmagazinare. S-a procedat la decopertarea locului avariei și s-a realizat o reevaluare a intervalului de timp necesar soluționării problemei.

Din cauza apariției pe parcursul operațiunilor a unor dificultăți suplimentare, tehnice și operaționale, intervalul de timp necesar intervenției a fost extins, iar acest lucru a fost comunicat oficial celor afectați de sistarea apei, prin actualizarea datelor intervenției. S-a lucrat pe parcursul serii și al nopții, în condiții extrem de dificile (pe ger, vânt și noroi), iar remedierea defecțiunii s-a finalizat cu succes în prima parte a zilei de 14 decembrie” se arată într-un comunicat de presă trimis de APAVITAL Iași.

Odată cu finalizarea lucrărilor de reparații s-a reluat furnizarea apei către bazinele de înmagazinare care alimentează municipiul Pașcani și, după ajungerea apei în bazine, s-au făcut manevrele necesare reluării în siguranță a alimentării cu apă a utilizatorilor de pe raza orașului și din suburbiile sale. În cursul zilei de miercuri, la ora estimată 13, furnizarea apei era în parametri normali, precizează operatorul ieșean.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow