7.7 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

O licitaţie de pe timpul administraţiei Craciunescu, în atenţia procurorilor DNA

Administraţia din Paşcani este implicată într-un nou scandal de corupţie. Procurorii DNA fac verificări în legătură cu o licitate aprobată de Consiliul Local la sfârşitul anului 2011, în timpul mandatului fostului primar, Grigore Craciunescu. În cursul zilei de ieri ei au ridicat din sediul Primăriei mai multe documente, în urma unei sesizări făcute de un păşcănean. Este vorba despre o hotarare a Consiliului Local, Certificatul de urbanism semnat de fostul primar precum si de autorizatia constructiei semnata de actualul primar.

Prin Hotărârea numărul 121 din 20 decembrie 2011 Consiliul Local a scos la licitaţie, în vederea concesionarii, o suprafaţă de teren de 15 mp, din domeniul public, în zona Esplanadei, pe strada Cuza Vodă, pentru suma de minim 733 lei pe an. Licitaţia a fost câştigată chiar de cei care au solicitat concesionarea, patronii pizzeriei Karin, pentru amenajarea unui fast food. Patronul unei societăţi din vecinătate, Aurel Mingiuc, a făcut o sesizare la DNA reclamând că atât licitaţia cât şi investiţia ar fi fost făcute în mod ilegal.
Menţionăm că hotărârea 121/2011 a fost avizata atât de Comisia Economică cât şi de Comisia Juridică şi a fost aprobată de toţi cei 15 consilieri prezenţi în sală.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow