18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

O jumatate de secol in ajutorul copiilor nevazatori din Moldova

Astazi, 13 noiembrie 2012, la Liceul Special Moldova s-a sarbatorit cu mare fast Ziua Internationala a Educatiei Copiilor Nevazatori si implinirea a 51 de ani de la infiintarea liceului. Copii cu deficiente de vedere au organizat incepand cu orele 11:00 un spectacol artistic cu piese de teatru, cantece populare, dans modern, iar un elev nevazator a tinut un discurs despre integrarea lor in societate.

Toti invitatii au ramas uimiti de ceea ce pot face persoanele care au probleme cu vederea sau chiar sunt private in totalitate de ceea ce inseamna lumina zilei. Spectacolul a inceput cu imnul liceului, “Descopera curcubeul din tine”, iar apoi o micuta nevazatoare in clasa a III-a a cantat la pian doua melodii.

Printre cei invitati s-a numarat si presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, reprezentanti ai Universitatii Al. I. Cuza, viceprimarul Primariei Tg Frumos, Alexa Anghelus, presedintele Filialei de Nevazatori Botosani si reprezentati ai Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. In tot acest timp presedintele Consiliului Judetean a ramas uimit de talentul elevilor din cadrul liceului.
De asemenea, in cadrul acestui eveniment directoarea liceului, Margareta Pristavu, a tinut sa multumeasca Consiliului Judetean pentru ajutorul acordat in proiectul de reabilitare a scolilor speciale din judetul Iasi, in cadrul caruia a primit suma de 5.7 milioane de lei.

Mentionam ca liceul special, infiintat in anul 1961, este destinat instruirii si educarii copiilor cu deficiente de vedere cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani, de pe raza celor opt judete din Moldova. In prezent, liceul dispune de sali de clase moderne si adaptate, cabinete de asistenta psihopedagogica, cabinet de asistenta medicala, studio pentru deprinderi de viata independenta, cabinet de kinetoterapie, sala de muzica si festivitati, sala de sport si altele.

.

Alte articole