11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

O informație pe înțelesul tututor

În cadrul parteneriatului existent la nivelul județului Iași între Inspectoratul de Poliție Județean Iași și Consiliul Județean Iași – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Iași la finalul anului 2014 a fost derulat proiectul GHIDURI DE BUZUNAR PENTRU SIGURANȚĂ PERSONALĂ.

GHID DE BUZUNAR
Scopul acestui proiect îl reprezintă creșterea gradului de informare a populației județului Iași cu privire la minimele măsuri de precauție care trebuie adoptate pentru a nu deveni victima unui infractor, precum și la efectele nefaste ale consumului de alcool și droguri.
Proiectul a fost promovat către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Iași și a beneficiat de un buget de 10.000 lei, alocat de Consiliul Județean Iași pentru editarea unor materiale de informare specifice.
În cadrul proiectului susmenționat, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au realizat 4 ghiduri cu tematică preventivă, adresate grupurilor țintă identificate, ce au fost tipărite într-un tiraj de 25.000 bucăți. Tematica: consum de alcool și droguri, prevenire furturi/siguranță personală, prevenire furturi din buzunare, prevenire înșelăciuni.
Materialele fac parte din colecția de ghiduri “UN OM PREVENIT ESTE UN OM SALVAT“, realizată de Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și vor fi folosite în anul 2015, în cadrul activităţilor de informare realizate de polițiștii de prevenire și ordine publică, în mediul şcolar sau prin organizarea de întâlniri interactive cu populația.
Partener în cadrul acestui demers preventiv este Corpul Naţional al Poliţiştilor – Consiliul Teritorial Iaşi.
Pentru diseminarea cât mai eficientă a mesajelor preventive, în următoarele săptămâni, polițiștii de prevenire vor prezenta conținutul acestor ghiduri și prin intermediul unor materiale documentare ce vor fi transmise către presa locală.

descriere proiect PROIECT GHIDURI DE PREVENIRE

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow