17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

O idee buna si pentru Pascani: „platforme de dezgheţ“ vor funcționa și ca parcări la Iași

Municipalitatea vrea să rezolve pe viitor problema zăpezilor din Iaşi cu „platforme de dezgheţ“. Ideea a fost prezentată ieri de primarul Mihai Chirica, care a susţinut că instituţia are în plan construirea a cinci astfel de platforme în cartiere precum Canta, Păcurari, Tudor Vladimirescu, Alexandru cel Bun şi Dacia. Platformele ar urma să aibă maximum 1.500 mp şi, cu excepţia perioadelor de ninsoare, ar putea funcţiona ca parcări.
„În primul rând, ne trebuie o sursă de căldură, iar aceasta este sursa de energie termică primară pe care o putem lua dintr-o magistrală de termoficare. Din această sursă, va trebui să construim o platformă de dezgheţ care va fi într-o cuvă, izolată din toate punctele de vedere pentru a nu face infiltraţii în pânza freatică“, a spus Chirica.
Primarul a adăugat că apele care rezultă din topirea zăpezilor vor fi preluate într-un element de rigolă şi vor fi descărcate, prin sisteme de filtrare, în reţeaua de canalizare. Potrivit lui Chirica, astfel de platforme reprezintă o soluţie ecologică care vor putea permite topirea unor cantităţi foarte mari de zăpadă.
„Platforma va funcţiona ca parcare pe toată perioada anului atunci când este nevoie de ea. (…) Vom construi acolo unde avem magistrale, respectiv Dacia, Alexandru, Păcurari, Canta şi Tudor Vladimirescu“, a susţinut Mihai Chirica.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow