20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

O garsonieră de coşmar. Epopeea unui cumpărător înșelat din Pașcani

Un păşcănean s-a trezit dator cu 24.000 de lei dintr-un foc, pentru că a avut încredere în buna-credinţă a vânzătorului unei garsoniere. S-au împlinit deja 7 ani de când C.C. a fost înşelat şi încearcă să-şi recupereze banii.

În februarie 2014, C.C. a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu Samir Cercel, pentru o garsonieră în Paşcani, în valoare de 40.000 de lei. C.C. i-a dat un avans de 20.000 de lei lui Cercel, pentru ca acesta să achite datoriile pe care le avea la bugetul local. După o săptămână, Cercel a venit cu un certificat de atestare fiscală conform căruia nu mai avea datorii, aşa că s-a semnat şi contractul de vânzare-cumpărare propriu-zis, iar C.C. a plătit şi diferenţa de 20.000 de lei.

După aproximativ o lună însă, când C.C. a vrut să-şi înscrie imobilul proaspăt achiziţionat, a aflat cu stupoare că figurează în evidenţele fiscale cu datorii de 23.875 lei. Plângerea penală făcută de cumpărător a avut ca urmare condamnarea lui Cercel la o amendă penală de 2.025 de lei pentru uz de fals, dar datoriile aferente garsonierei au rămas neplătite. Ca urmare, C.C. s-a adresat din nou instanţei, acuzându-l pe Cercel de înşelăciune şi cerând despăgubiri morale şi materiale de 60.000 de lei.

Magistraţii păşcăneni au decis la începutul lunii ianuarie condamnarea lui Cercel la 10 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Totodată, judecătorii au admis despăgubirile materiale solicitate, de 40.000 de lei. Pentru recuperarea acestor bani, a fost dispus sechestrul asigurator asupra unei case şi a unui apartament deţinute de Cercel.

„Cu privire la despăgubirile morale solicitate, instanţa apreciază că acestea sunt întemeiate, având în vedere prejudiciul moral cauzat părţii vătămate, care după mai mult de 6 ani de când avea convingerea achiziţionării unei locuinţe, timp în care a şi locuit efectiv aici, se vede pus în situaţia anterioară încheierii contractului, respectiv, aceea de a nu avea o locuinţă, el trebuind să o elibereze, vânzarea fiind nulă“, au precizat magistraţii, care au acordat însă doar 10.000 de lei ca despăgu­biri morale.

Sentinţa nu este definitivă, Cercel atacând-o la instanţa superioară. Curtea de Apel urmează să ia în discuţie cazul la începutul lunii mai.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow