21.6 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

O fosta doctorita din Pascani a dat in judecata conducerea Spitalului Municipal

Un fost medic de la Spitalul Municipal Pascani a dat in judecata conducerea institutiei pe motiv ca ar fi fost concediata abuziv, conform cotidianului Evenimentul de Iasi. Este vorba despre medicul Mariana Cazenaru, specialist in obstretica si ginecologie care a lucrat o buna perioada de timp la Maternitatea din Pascani.

Ea solicita judecatorilor de la Tribunalul Iasi anularea deciziei de concediere din luna iulie, reintegrarea pe postul de şef al Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie, plata salariilor cuvenite in acesta perioada dar şi daune morale de 30.000 de lei. Tot scandalul a pornit de la un chiuretaj făcut în luna aprilie.

Potrivit actelor întocmite de şefii spitalului, doctorita ar fi plecat mai devreme din unitate fara sa anunte medicul de garda că pacienta nu se simte bine. In replica, Mariana Cazenaru sustine ca sanctiunea aplicatea de conducerea Spitalului a fost stabilita in mod arbitrar si este mult prea severa in raport cu situatia de fapt.

Mai mult, ea considera ca a fost vanata si hartuita de sefi la locul de munca ,, cu demonstraţii de putere discreţionară, cu abuzuri şi atitudini de sfidare a regulamentelor şi a legilor” asa cum se arata in plangere. Primul termen al procesului a fost stabilit abia pentru 18 februarie 2013. Conducerea Spitalului Municipal refuza sa comenteze acest caz pe motiv ca doctorita Cazenaru nu mai este salariata institutiei.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow