11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

O firma din Pascani, parc industrial langa Iasi

O societate comerciala din Pascani va deschide un parc industrial in proximitatea zonei metropolitane a municipiul Iasi. „Proinvest Park Miroslava” va avea o suprafata de cca 300 000 m, p din care peste 130 000 mp pentru hale si cladiri pentru operatiuni logistice. Investitia este realizata de societatea Proinvest Group, detinuta de familia Sandu, in mai multe etape, in functie de cerere. Lucrarile au inceput in toamna anului trecut. iar in acest an va fi dat in folosinta primul modul al parcului. Deja se fac contracte de pre-inchiriere iar societatea isi va deschide aici o unitate de productie.

„Investiția are ca scop atragerea unor industrii în regiunea Moldovei care să îmbunătățească economia și să ofere mai multe oportunități și locuri de muncă comunității. Atât cererea, cât și oferta pentru piața industrială și de logistică au atins un nivel record în acest an, cu o expansiune care a avut loc în principal în regiunile Vest, Sud-Muntenia, Nord-Vest și Centru. Cu toate acestea, tendințele arată dorința de diversificare a locațiilor și în zona Moldovei, iar Proinvest Park Miroslava își propune să ofere ecosistemul potrivit pentru această expansiune. Infrastructura a fost un impediment pentru accesul eficient în regiune, însă ne așteptăm ca planurile pentru rețeaua de autostrăzi să intensifice cererea. Potențialul regiunii, și implicit al Proinvest Park Miroslava, este amplificat de proximitatea față de cel de-al doilea cel mai mare centru universitar al țării, care asigură accesul la o forță de muncă înalt-calificată.” se arata intr-un comunicat de presa.

Conducerea societatii are in vedere investitii asemanatoare si in alte zone din regiunea Moldovei, in functie de cerere si piata muncii. Pe lista se afla si municipiul Pascani in contextul in care prin apropierea localitatii va fi construit nodul rutier de intersectie al autostrazilor A7 si A8.

Mentionam ca la Pascani este planificata si amenajarea unui parc industrial de Consiliul Judetean Iasi si administratia locala, pe o suprafata de 60 de ha de pasune, intre Suburbia Sodomeni si comuna Stolniceni Prajescu.
Pentru realizarea documentației tehnice, autoritățile județene au trecut în bugetul pe acest an suma de 2,7 milioane de lei.
Documentația tehnică ar urma să fie realizată pe parcursul acestui an după care va fi înaintată Ministerului Dezvoltării pentru obținerea titlului de parc industrial. Apoi, vor fi făcute investițiile necesare pentru amenajarea locației.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow