17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

O femeie nu și-a plătit impozitele de aproape zece ani, sfătuită de fostul primar. Acum, când a primit somație, vrea să îl reclame la DNA

Batrana taxe mari

O femeie cu handicap din Pascani nu si-a mai platit taxele si impozitele locale de ani, iar acum este executata silit de Finantele Locale. Este vorba despre Savastica Turcu in varsta de 76 de ani din suburbia Gastesti. Ea s-a inscris astazi, 3 octombrie la audiente pentru a cere ajutor de la primar, dupa ce din pensia de cateva sute de lei i se opresc in fiecare luna cate 102 lei, pana ce va achita intreaga suma de 31 de miloane de lei.

Femeia a povestit cum a ajuns sa acumuleze zeci de milioane de lei vechi, datorii la bugetul local. Ea spune ca nu si-a mai platit taxele si impozitele la indemnul fostului primar, Neculai Ratoi. Mai exact, batrana zice ca in fiecare an cand vroia sa plateasca taxele si impozitele la casa si pamantul pe care le detine in suburiba Gastesti, primarul din acea vreme ii spune sa nu plateasca pentru ca o stie bolnava si sa-i ajunga banii de medicamente. Pascaneanca a luat de “buna” cele spuse pana cand s-a trezit cu o somatie de plata, din partea Serviciului Local de Finante. Asta si datorita faptului ca persoanele cu handicap de gradul 1 sunt scutite de la plata impozitelor locale, prevedere legala care nu putea fi aplicata in acesc caz, boala femeii nefiind atat de grava.

Femeia a amenintat ca il va reclama pe fostul primar la DNA pentru ca a fost pacalita.

Edilul pascanean i-a aprobat un ajutor social de cateva sute de lei, functionarii de la Primarie urmand sa faca si o ancheta sociala.

Tot la audientele de astazi s-a prezentat si un grup de cetateni din Pascani, care locuiesc pe strada Amurgului, din zona Vale a Municipiului. Acestia i-au spus edilului Pantazi despre numeroasele probleme din zona Fantanele, printre cea a conductei de gaz si asfaltarea strazii. ziarulorizont.info

Alte articole