17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

O femeie din Harlau a nascut la usa dispensarului. Medicul de garda nu s-a deranjat din cabinet

O femeie de 39 de ani a fost obligata sa nasca in usa Centrului de Permanenta din Podu Iloaiei • Dr. Dan Daschievici, care era de garda, spune ca nu a auzit soneria si de aceea n-a iesit • Ca printr-un miracol, tocmai atunci trecea pe strada o asistenta medicala, care a ajutat-o pe femeie sa aduca pe lume un baietel

Aseara, o femeie de 39 de ani, din Harlau, a nascut un baietel la usa Centrului de Permanenta din localitatea Podu Iloaiei. In acel moment, de garda era doctorul Dan Daschievici, medic de familie, care nu a coborat din cabinet. Gravida, insotita de sot, a sunat insistent la usa centrului, dar nu a deschis nimeni. Femeia s-a asezat langa usa si in scurt timp a nascut. Printr-un miracol, in acel moment o asistenta medicala care trecea prin zona s-a oprit si a asistat-o la nastere.

Doctorul Daschievici, care se afla in cabinetul de la etaj, a spus ca gravida trebuia sa apese pe al doilea buton ca sa auda soneria. Chiar daca la usa centrului era agitatie si galagie, sotul fiind nemultumit ca nu a iesit nimeni din unitatea medicala, doctorul Daschievici tot nu a coborat. Acesta spune ca a auzit galagie, a deschis geamul, dar a vazut doar trei politisti care se uitau la magazinul de vizavi.
„La usa sunt doua butoane. Unul pentru etaj, altul pentru parter. Ei au sunat pe butonul de la parter si nu se aude la etaj. Aici este scandal si galagie si cand nu naste cineva. Iar eu nu cobor. Am deschis geamul si nu se vedea nimic la usa. Erau trei politisti care se uitau inspre magazin. Data trecuta cand am auzit scandal, erau doi tipi care au cantat toata noaptea. Cand am coborat eu, femeia nascuse, statea in masina sotului si incerca sa elimine placenta. Era o asistenta langa ea. Un barbat, care era si el acolo, nu mi-a dat voie sa intervin. Nu stiu cine era barbatul. Copilul era in ambulanta SMURD de aici de la Podu Iloaiei. Eu am facut obstretica si ginecologie mult timp. Am experienta la nasteri”, a declarat dr. Dan Daschievici.

Lehuza, impreuna cu copilul, a fost transportata de un echipaj al Serviciului de Ambulanta Iasi, la Maternitatea Cuza Voda, fiind in afara oricarui pericol. Martori aflati la fata locului afirma ca medicul Daschievici ar fi trebuit pus sa sufle in etilotest.
Sotul femeii spune ca in momentul in care au luat-o durerile facerii, a sunat la ambulanta Harlau, dar masina era plecata cu un caz la Iasi. Din acest motiv, a plecat cu masina proprie spre Iasi, urmand ca pe drum sa se intersecteze cu o ambulanta. Intre timp, in Podu Iloaiei s-a declansat nasterea, fiind obligat sa opreasca la Centrul de Permanenta. Femeia era la a doua nastere, iar sarcina a decurs normal.

Sursa BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow