More

  Arta de a rula hârtia

  Array

  bianca

  Arta rularii hartiei i-a adus unei eleve din Pascani faima, dar si relaxarea de care are nevoie la sfarsitul unei zile agitate. Tanara, invata la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” din Pascani, iar de peste un an de zile, timpul liber si-l petrece facand tablouri, felicitari sau rame foto cu flori confectionate din hartie rulata.
  Totul a inceput in anul 2012, cand a vazut, din intamplare, pe internet imagini cu creatii quilling. Interesata de ce a vazut, si-a facut rost de materialele necesare si in cel mai scurt timp a inceput sa creeze propriile idei.

  Astfel, la un an de zile, Bianca Aelenei a devenit maestră în arta rulării artistice a hârtiei si îşi vinde tablourile pe internet, lucrarile ajungând si peste hotare. Aceasta pasiune s-a transformat in timp, intr-o mica afacere.

  Si mama ei este implicata in procesul tehnologic. O camera din apartament este transformata intr-un mic atelier. Creează zeci de modele, de la magneți de frigider pana la tablouri. Toate acestea, doar din benzi de hârtie rulată, lipici și lac.

  Este o muncă migăloasă, care presupune multă răbdare și timp, însă Bianca îmbină utilul cu plăcutul și, pe deasupra, isi ofera si o alternativă pentru petrecerea timpului liber.
  Spera ca in viitorul apropiat sa aiba si o expozitie cu vanzare, cu lucrarile pe care le-a facut, la una dintre institutiile de cultura din Pascani.

  Quillingul este o forma de arta care implica utilizarea si rularea de benzi de hartie si apoi lipirea acestora impreuna pentru realizarea unor modele decorative exceptionale. Benzile de hartie sunt rulate cu ajutorul unui betisor de rasucire, iar capetele fasiilor sunt fixate cu lipici sau adeziv. Se pot realiza felicitari, invitatii de nunta sau botez, mici tablouri, decoratiuni de sarbatori, ornamente 3D, martisoare, flori, cutii de bijuterii, rame foto sau ornamente cadouri. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet