More

  Arta de a rula hârtia

  Array

  bianca

  Arta rularii hartiei i-a adus unei eleve din Pascani faima, dar si relaxarea de care are nevoie la sfarsitul unei zile agitate. Tanara, invata la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani, iar de peste un an de zile, timpul liber si-l petrece facand tablouri, felicitari sau rame foto cu flori confectionate din hartie rulata.
  Totul a inceput in anul 2012, cand a vazut, din intamplare, pe internet imagini cu creatii quilling. Interesata de ce a vazut, si-a facut rost de materialele necesare si in cel mai scurt timp a inceput sa creeze propriile idei.

  Astfel, la un an de zile, Bianca Aelenei a devenit maestră în arta rulării artistice a hârtiei si îşi vinde tablourile pe internet, lucrarile ajungând si peste hotare. Aceasta pasiune s-a transformat in timp, intr-o mica afacere.

  Si mama ei este implicata in procesul tehnologic. O camera din apartament este transformata intr-un mic atelier. Creează zeci de modele, de la magneți de frigider pana la tablouri. Toate acestea, doar din benzi de hârtie rulată, lipici și lac.

  Este o muncă migăloasă, care presupune multă răbdare și timp, însă Bianca îmbină utilul cu plăcutul și, pe deasupra, isi ofera si o alternativă pentru petrecerea timpului liber.
  Spera ca in viitorul apropiat sa aiba si o expozitie cu vanzare, cu lucrarile pe care le-a facut, la una dintre institutiile de cultura din Pascani.

  Quillingul este o forma de arta care implica utilizarea si rularea de benzi de hartie si apoi lipirea acestora impreuna pentru realizarea unor modele decorative exceptionale. Benzile de hartie sunt rulate cu ajutorul unui betisor de rasucire, iar capetele fasiilor sunt fixate cu lipici sau adeziv. Se pot realiza felicitari, invitatii de nunta sau botez, mici tablouri, decoratiuni de sarbatori, ornamente 3D, martisoare, flori, cutii de bijuterii, rame foto sau ornamente cadouri. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadouri de Crăciun pentru copii, la propunerea consilierilor din opoziție

  Copiii pascaneni vor primi cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Este vorba despre cei care se vor inscrie la concursul “Sania lui Mos...

  Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 decembrie. Mesaj de Ziua Națională pentru pășcăneni de la primarul, Marius Pintilie

  Magia sarbatorilor de iarna va ajunge in municipiul Pascani de Ziua Nationala a Romaniei. De 1 decembrie, va fi pornit iluminatul festiv pe strazile...

  Ziua Națională cu depuneri de coroane și premii pentru cuplurile de aur

  Activitatile pentru Ziua Nationala a Romaniei vor avea loc conform programului anuntat initial de Primaria Pascani. Consilierii din opozitie au initiat in cursul zilei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI