More

  O elevă din Paşcani, campioană mondială la dezbateri

  Array

  Faceţi cunoştinţă cu Laura Cornei, elevă în clasa a X la Colegiul CF Unirea din Paşcani. Deşi are doar 15 ani este deja campioană mondială la dezbateri. Adică cea mai bună din lume la cuvinte şi argumente pe orice subiect pus în discuţie.

  laura conei medalie de aur
  Premiul şi medalia de aur le-a obţinut în urmă cu câteva zile la Campionatul Mondial de Dezbateri, fiind singura reprezentantă a României. Acolo s-a întrecut cu elevi din 42 de ţări cum ar fi Rusia, S.U.A., Marea Britanie, Franţa, China, Nigeria, Liban. Competiţia a avut loc zilele trecute la prestigioasa Universitate engleză Oxford.

  Laura este susţinută de profesorul Daniela Orăşanu, cadru didactic care a şi înfiinţat Clubul de dezbateri “Narnia”, membrii acestuia reuşind să câştige numeroase premii la competiţii de gen.
  Fata s-a înscris în urmă cu câteva luni în Club, însă a reuşit performanţă cu o lucrare despre educaţia sustenabilă să impresioneze juriul şi astfel s-a calificat în finală din Anglia.

  Laura Cornei Daniela Orasanu2 1

  La competiţia cu tradiţie de la Oxford, meciurile de dezbateri au avut loc în sistem „open“, pe parcursul unei zile. Menţionăm că pe lângă marele premiu s-au acordat şi alte premii, atât individuale cât şi pe echipe.

  laura cornei

  La 15 ani, Laura Cornei este un mic geniu şi are o sete de neoprit pentru cunoaştere, mai ales că participa an de an la olimpiade şi concursuri şcolare la materii cum ar fi Matematică, Franceză, Engleză.

  Mentionem că tânăra este şi practicantă a sportului Qwan Ki Do, sport ce adolescenta îl caracterizează că fiind unul care o disciplinează foarte mult.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  Vremea 18 aprilie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi

  Vremea va fi în general închisă şi în cea mai mare parte a ţării cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet