18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

O elevă din Paşcani, campioană mondială la dezbateri

Faceţi cunoştinţă cu Laura Cornei, elevă în clasa a X la Colegiul CF Unirea din Paşcani. Deşi are doar 15 ani este deja campioană mondială la dezbateri. Adică cea mai bună din lume la cuvinte şi argumente pe orice subiect pus în discuţie.

laura conei medalie de aur
Premiul şi medalia de aur le-a obţinut în urmă cu câteva zile la Campionatul Mondial de Dezbateri, fiind singura reprezentantă a României. Acolo s-a întrecut cu elevi din 42 de ţări cum ar fi Rusia, S.U.A., Marea Britanie, Franţa, China, Nigeria, Liban. Competiţia a avut loc zilele trecute la prestigioasa Universitate engleză Oxford.

Laura este susţinută de profesorul Daniela Orăşanu, cadru didactic care a şi înfiinţat Clubul de dezbateri “Narnia”, membrii acestuia reuşind să câştige numeroase premii la competiţii de gen.
Fata s-a înscris în urmă cu câteva luni în Club, însă a reuşit performanţă cu o lucrare despre educaţia sustenabilă să impresioneze juriul şi astfel s-a calificat în finală din Anglia.

Laura Cornei Daniela Orasanu2 1

La competiţia cu tradiţie de la Oxford, meciurile de dezbateri au avut loc în sistem „open“, pe parcursul unei zile. Menţionăm că pe lângă marele premiu s-au acordat şi alte premii, atât individuale cât şi pe echipe.

laura cornei

La 15 ani, Laura Cornei este un mic geniu şi are o sete de neoprit pentru cunoaştere, mai ales că participa an de an la olimpiade şi concursuri şcolare la materii cum ar fi Matematică, Franceză, Engleză.

Mentionem că tânăra este şi practicantă a sportului Qwan Ki Do, sport ce adolescenta îl caracterizează că fiind unul care o disciplinează foarte mult.

Alte articole