More

  O elevă din Paşcani, campioană mondială la dezbateri

  Array

  Faceţi cunoştinţă cu Laura Cornei, elevă în clasa a X la Colegiul CF Unirea din Paşcani. Deşi are doar 15 ani este deja campioană mondială la dezbateri. Adică cea mai bună din lume la cuvinte şi argumente pe orice subiect pus în discuţie.

  laura conei medalie de aur
  Premiul şi medalia de aur le-a obţinut în urmă cu câteva zile la Campionatul Mondial de Dezbateri, fiind singura reprezentantă a României. Acolo s-a întrecut cu elevi din 42 de ţări cum ar fi Rusia, S.U.A., Marea Britanie, Franţa, China, Nigeria, Liban. Competiţia a avut loc zilele trecute la prestigioasa Universitate engleză Oxford.

  Laura este susţinută de profesorul Daniela Orăşanu, cadru didactic care a şi înfiinţat Clubul de dezbateri “Narnia”, membrii acestuia reuşind să câştige numeroase premii la competiţii de gen.
  Fata s-a înscris în urmă cu câteva luni în Club, însă a reuşit performanţă cu o lucrare despre educaţia sustenabilă să impresioneze juriul şi astfel s-a calificat în finală din Anglia.

  Laura Cornei Daniela Orasanu2 1

  La competiţia cu tradiţie de la Oxford, meciurile de dezbateri au avut loc în sistem „open“, pe parcursul unei zile. Menţionăm că pe lângă marele premiu s-au acordat şi alte premii, atât individuale cât şi pe echipe.

  laura cornei

  La 15 ani, Laura Cornei este un mic geniu şi are o sete de neoprit pentru cunoaştere, mai ales că participa an de an la olimpiade şi concursuri şcolare la materii cum ar fi Matematică, Franceză, Engleză.

  Mentionem că tânăra este şi practicantă a sportului Qwan Ki Do, sport ce adolescenta îl caracterizează că fiind unul care o disciplinează foarte mult.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI