18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

O elevă de la Unirea printre cei o sută din lume la o conferinţă internaţională organizată de Microsoft

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

O elevă din Pașcani este singura din regiunea Moldova care a reușit să se califice la o conferință internațională organizată cu spirjinul Microsoft. Este vorba despre Mihaela Bujor, în vârstă de 18 ani, elevă la Colegiul CF Unirea. Evenimentul “Girls in Tech” va avea loc la Veneţia, Italia în perioada 26 – 27 mai 2016. Au fost selectate 100 eleve de liceu din toată Europa, din Orientul Mijlociu şi Africa ce au oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile şi potenţialul în domeniul ştiinţei, tehnologiei şi TIC. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Ea este Mihaela Bujor, elevă în ultimul an de liceul la profilul Technician Activitati Economice. Datorită implicării profesorului Daniela Orășanu, adolescenta din Todirești este una din puţinele eleve din România care a reuşit să obţină, în urma unui examen, certificatul european de competenţe antreprenoriale  – ESP, examen organizat de Junior Achievement Young Entreprise Europe şi Comisia Europeană, în cadrul proiectului The Entreprenorial School.

Deţinerea certificatului de competenţe antreprenoriale a fost condiţia eliminatorie, apoi eleva a susţinut un interviu în limba engleză în care şi-a arătat interesul pentru o carieră în domeniul S.T.E.M.

Conferinţa de la Veneţia va avea atât componente de formare dar îşi propune şi creşterea gradului de conştientizare a importanţei unei cariere în IT şi S.T.E.M. – Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică.

In cele două zile, fetele descoperi magia tehnologiei prin workshop-uri ţinute de specialişti Microsoft în coding, gaming şi social media ce oferă modele de inovare în lumea digitală.

Cheltuielile sunt suportate de Microsoft, iar din România mai sunt selectate inca sase fete.

Aceasta este o experienţă care deschide noi oportunităţi academice şi de carieră şi prezintă o oportunitate pentru tinerele adolescente de a-şi dezvolta abilităţile tehnice, digitale şi ştiinţifice dar mai ales de a descoperi potenţialul lor în domeniu.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI