More

  O delegatie din Turcia a vizitat Liceul Nicolae Iorga din Pascani

  Array

  Liceul Economic Nicolae Iorga din Pascani a avut astazi oaspeti de seama. In cadrul unui proiect european, scoala a fost vizitata de o delegatie din Turcia formata din noua profesori.

  Cadrele didactice au fost primite la intrarea in scoala cu socata, paine si sare. Oaspetii au fost placuti impresionati si au facut fotografii cu elevele imbracate in costum traditional romanesc.
  delegatie turcia

  S6670003

  Programul are drept scop supravegherea copiilor care au parintii plecati in strainatate si prevenirea abandonului scolar. In acest sens, au fost identificati mai multi elevi care au primit consiliere si au fost integrati in diferite activitati, precum orchestra sau gastronomie. In semn de recunostinta, cativa dintre ei au gatit poale in brau pentru oaspeti.

  De asemenea, in cursul zilei de astazi, delegatia a vizitat si fabrica de drojdie din Pascani. Oamenii au fost surprinsi de ospitalitatea pascanenilor.

  delegatie turcia

  La scoala a fost pus in scena si un program artistic, cu melodii romanesti dar si turcesti. Elevii au muncit din rasputeri pentru a-i impresiona pe profesorii straini.

  liceul nicolae iorga

  Mentionam ca proiectul a inceput in 2013 si este in parteneriat cu Casa Corpului Didactic Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, doua colegii din Iasi si Liceul Economic Nicolae Iorga din Pascani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI