-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

O decizie a Guvernului a împărțit România în două tabere. Vaccinații scapă de restricții, nevaccinații stau în casă noaptea, în scenariul roșu

O decizie a Guvernului împarte ţara în două tabere: Vaccinaţii scapă de restricţii de pandemie, în schimb nevaccinaţii nu vor mai avea voie să iasă din casă în serile de weekend. Atenţie, însă, numai în localităţile unde rata de infectare depăşeşte 6 cazuri la mia de locuitori. Şi o altă măsură importantă anunţată astăzi: copiii până în 12 ani nu mai au nevoie de teste pentru activităţi sportive sau dacă merg cu părinţii la restaurant.

Florin Cîţu, premierul României: Cei care sunt vaccinaţi nu pot să fie restricţionaţi.

Bărbat: Mi se pare o încălcare a drepturilor omului.

Tânără: Şi cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi trebuie să aibă restricţii.

Tânăr: Pe de-o parte e şi corect. Mi se pare normal să ne vaccinăm.

Cu o rată de vaccinare mult sub media europeană şi cu o campanie de imunizare cu frâna trasă, dar cu o explozie de cazuri noi în valul patru şi spitale deja sufocate, premierul anunţă că cei vaccinaţi sunt imuni şi la restricţii în localităţile unde incidenţa este între 3 şi 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Florin Cîţu, premierul României: Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea. În mall-uri, la food courturi, vom cere că zona să fie izolată și să poți să intri cu certificatul verde.

Tot cu certificatul verde, cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală au acces în restaurante, baruri, la piscine, evenimente sportive, spectacole, evenimente private – petreceri, nunți sau botezuri. Altfel, trebuie test antigen. Decizia a împărţit România în două tabere.

Bărbat: Nu mi se pare corect şi normal să se întâmple treaba asta. Nu se respectă Constituţia ţării. Eu nu am chef să mă vaccinez.

Bărbat: Cumva e o măsură ok pentru a preveni răspândirea virusului.

Femeie: Oamenii trebuie să se vaccineze, vaccinul e cel mai important.

Bărbat: Deşi sunt vaccinat nu pot să susţin aşa o măsură, mi se pare discriminatoriu.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow