21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

O copilă a încercat să se sinucidă cu paracetamol

O adolescentă în vârstă de 15 ani dintr-un sat din judeţul Vaslui a fost adusă în cursul zilei de ieri la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi după ce a încercat să se sinucidă în­ghiţind mai multe comprimate de paracetamol pe care le-a găsit în casă.

Medicii din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) spun că, în urma discuţiilor avute cu tatăl acesteia, cât şi cu cu ea, rezultă că ar fi înghiţit aproximativ zece comprimate de paracetamol, zece de panadol şi alte patru de algocalmin.

Aceasta a hotărât să încerce să îşi pună capăt zilelor în jurul orei 21.00, iar la unitatea medicală din Vaslui a ajuns în jurul orei 4.00 dimineaţa. Din această cauză, în momentul de faţă, medicii sunt rezervaţi cu privire la cum va evolua starea de sănătate, având în vedere că a ajuns la spital după mai multe ore de la ingerare, dar şi pentru că atunci când este luat în cantităţi exagerate Paracetamolul devine toxic hepatic şi renal.

„Există însă un antidot la acest tip de intoxicaţie, N-acetil-cisteină care trebuie administrat în primele ore de la ingestie şi care are nevoie de doze succestive în primele 72 de ore. Va fi supravegheată îndeaproape, urmând să vedem care va fi evoluţia. În astfel de cazuri, evoluţia este favorabilă când pacientul ajunge în primele ore de la ingestie, erau însă deja trecute mai multe ore când a ajuns la spitalul din Vaslui. Fata va beneficia şi de consiliere, vom anunţa de asemenea şi alte organisme abilitate să gestioneze astfel de situaţii“, a explicat şef lucr.dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

Paracetamolul este cunoscut ca fiind cel mai toxic medicament pentru ficat atunci când este luat în doze mari, putând ajunge la insuficienţă hepatică acută care conduce la deces dacă nu se intervine în timp cât mai scurt de la administrare.

Sursa

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow