More

  O copilă a încercat să se sinucidă cu paracetamol

  O adolescentă în vârstă de 15 ani dintr-un sat din judeţul Vaslui a fost adusă în cursul zilei de ieri la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi după ce a încercat să se sinucidă în­ghiţind mai multe comprimate de paracetamol pe care le-a găsit în casă.

  Medicii din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) spun că, în urma discuţiilor avute cu tatăl acesteia, cât şi cu cu ea, rezultă că ar fi înghiţit aproximativ zece comprimate de paracetamol, zece de panadol şi alte patru de algocalmin.

  Aceasta a hotărât să încerce să îşi pună capăt zilelor în jurul orei 21.00, iar la unitatea medicală din Vaslui a ajuns în jurul orei 4.00 dimineaţa. Din această cauză, în momentul de faţă, medicii sunt rezervaţi cu privire la cum va evolua starea de sănătate, având în vedere că a ajuns la spital după mai multe ore de la ingerare, dar şi pentru că atunci când este luat în cantităţi exagerate Paracetamolul devine toxic hepatic şi renal.

  „Există însă un antidot la acest tip de intoxicaţie, N-acetil-cisteină care trebuie administrat în primele ore de la ingestie şi care are nevoie de doze succestive în primele 72 de ore. Va fi supravegheată îndeaproape, urmând să vedem care va fi evoluţia. În astfel de cazuri, evoluţia este favorabilă când pacientul ajunge în primele ore de la ingestie, erau însă deja trecute mai multe ore când a ajuns la spitalul din Vaslui. Fata va beneficia şi de consiliere, vom anunţa de asemenea şi alte organisme abilitate să gestioneze astfel de situaţii“, a explicat şef lucr.dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

  Paracetamolul este cunoscut ca fiind cel mai toxic medicament pentru ficat atunci când este luat în doze mari, putând ajunge la insuficienţă hepatică acută care conduce la deces dacă nu se intervine în timp cât mai scurt de la administrare.

  Sursa

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet