More

  O cladire emblematica a Harlaului este in pericol de prabusire

  Array

  cladirea 1 mai cinematograf

  O cladire emblemantica din centrul orasului Harlau sta sa se prabuseasca. Este vorba despre cladirea fostului cinematograf “1 mai”, care nu a mai fost utilizata din 1990 incoace.

  Practic, cladirea a fost abandonata de 13 ani de zile de catre autoritati, cu toate ca acestea au preluat imobilul printr-o hotarare de Consilu Local in anul 2006 de la Intreprinderea RomFilm. In procesul verbal constitutit atunci s-a stabilit faptul ca administratia locala trebuia sa desfasoare o activitate apropiata de ceea ce facea cinematograful, adica filme, spectacole sau adunari cu cetatenii.

  Starea avansata de degradare a cladirii a inceput sa ii ingrijoreze pe cetateni care ne-au semnalat zilele trecute aceasta problema. Cei mai multi cetateni ne-au declarat ca regreta desfiintarea cinematografului si cred ca aceastra constructie nu ar trebui demolata ci renovata, pentru a se relua activitatile culturale.

  Mai mult, cladirea a devenit un fel de “El Dorado” al cautatorilor de fier vechi, care in timp, au furat tot ce a tinut de partea metalica a imobilului.

  In toti acesti ani pe cladire au inceput sa creasca tot felul de plante, ba chiar doi copaci.

  Problema a fost prezentata si primarului orasului Harlau, care spune ca stia de aceasta cladire si ca urma sa ia o decizie cat de curand legata de soarta fostului cinematograf. Constantin Cernescu, propune doua solutii pentru soarta cladirii si anume, demolarea acesteia si contructia unei parcari pe locul ramas, sau daca se va gasi vreun agent economic interesat de a investi, Primaria este dispusa sa ii concesioneze terenul.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Două căsuțe familiale și un centru de zi, la Boșteni

  Primaria Pascani sprijina demersul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi privind reforma institutiilor de tip vechi si deschiderea unor centre...

  Bilanțul SPCLEP Pașcani pentru 2020. Mai puține nașteri, decese, căsătorii și cărți de identitate

  Raportul de activitate al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din municipiul Pascani pentru anul trecut, 2020, aduce cifre in scadere fata...

  Cursuri suspendate la o clasă de la școala din Deleni, din cauza coronavirusului

  Cazurile de infectie cu virusul SARS-COV 2 suspenda in continuare cursurile scolare de la clase din scoli din judetul Iasi. Directia de Sanatate Publica...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp