14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023
Array

O cerere de finanţare respinsă, alta aprobată. Proiectul de reabilitare a şcolii “Iordache Cantacuzino” a trecut de prima evalaure

Doar una din cele două cereri de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea unor şcoli, depuse de administratia din Paşcani a trecut de prima etapă de verificare. Primăria a primit răspuns, acum câteva zile, de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est ca dosarul depus pentru Şcoala Iordache Cantacuzino a trecut de verificările de conformitate administrativa. Cea de-a doua cerere, pentru Şcoala Generală Lunca Paşcani, a fost respinsă pe motiv că în curtea unităţii a fost amenajat un grup sanitar.
Viceprimarita Gabriela Nedelcu spune că se analizează posibilitatea re-depunerii cererii de finanţare pentru dosarul respins deoarece motivele invocate de evaluatori nu ar fi reale. În ceea ce priveşte şcoala Cantacuzino, cererea de finantare va intra în etapa de evaluare tehnico- financiară.
Dacă toate documentele sunt în regulă, administraţia va primi peste 3,3 milioane de lei pentru anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei şi acoperişului şi montarea de panouri solare. Cofinantarea de la bugetul local este de doar 2%.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow