2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

O bacterie periculoasa ataca spitalele din Romania, 4 cazuri identificate si la Pascani!

masca_medicala______

Medicii din Romania au intrat in alerta de cand un numar tot mai mare de pacienti internati in spitale au fost infectati cu o noua forma de bacterie rezistenta la antibiotice.

Vorbim despre Clostridium Difficile, un germene intraspitalicesc care a fost depistat si la Pascani, si care odata contractat e foarte greu de anihilat, provocand varsaturi, febra si deshidratatre.

Inca din aceasta vara, cand au aparut primele cazuri in Bucuresti, aceasta problema pare sa fi afectat serios institutiile medicale din Romania, bacteria in cauza fiind transmisa de la un pacient la altul prin contactul direct cu lenjeria, mobilierul si clantele usilor din spital.

Potrivit directorul medical, Diana Axinte, la Spitalul Municipal din Pascani au fost identificate 4 asemenea cazuri in care pacientii in cauza contractasera bacteria de la doua spitale din Iasi, respectiv Spitalul clinic Dr. C.I.Parhon si Spitalul de Neuro-Chirurgie.

,,Din fericire, odata identificata, aceasta noua bacterie nu s-a raspandit la noi in spital, de altfel numarul total de infectii identificate anul acesta in institutie nefiind mai mare de 25 de cazuri. Asta datorita faptului ca toate sectiile au fost renovate”, a declarat Diana Axinte.

Autoritatile sanitare de la nivel national admit ca problema este serioasa si ca in prezent se incearca o estimare care sa arate situatia reala a infectiilor provocate de bacteria Clostridium.

Poza bacterieOrizont.info

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow