9.7 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021
Array

O bacterie periculoasa ataca spitalele din Romania, 4 cazuri identificate si la Pascani!

masca_medicala______

Medicii din Romania au intrat in alerta de cand un numar tot mai mare de pacienti internati in spitale au fost infectati cu o noua forma de bacterie rezistenta la antibiotice.

Vorbim despre Clostridium Difficile, un germene intraspitalicesc care a fost depistat si la Pascani, si care odata contractat e foarte greu de anihilat, provocand varsaturi, febra si deshidratatre.

Inca din aceasta vara, cand au aparut primele cazuri in Bucuresti, aceasta problema pare sa fi afectat serios institutiile medicale din Romania, bacteria in cauza fiind transmisa de la un pacient la altul prin contactul direct cu lenjeria, mobilierul si clantele usilor din spital.

Potrivit directorul medical, Diana Axinte, la Spitalul Municipal din Pascani au fost identificate 4 asemenea cazuri in care pacientii in cauza contractasera bacteria de la doua spitale din Iasi, respectiv Spitalul clinic Dr. C.I.Parhon si Spitalul de Neuro-Chirurgie.

,,Din fericire, odata identificata, aceasta noua bacterie nu s-a raspandit la noi in spital, de altfel numarul total de infectii identificate anul acesta in institutie nefiind mai mare de 25 de cazuri. Asta datorita faptului ca toate sectiile au fost renovate”, a declarat Diana Axinte.

Autoritatile sanitare de la nivel national admit ca problema este serioasa si ca in prezent se incearca o estimare care sa arate situatia reala a infectiilor provocate de bacteria Clostridium.

Poza bacterieOrizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Un nou proiect pentru Școala Gimnazială Specială Pașcani

C.P. Specialii de Pașcani lansează proiectul „Împreună în școala viitorului”. Derulat de Asociația Go Care România în...

PSD impune în Parlament termene clare pentru Autostrada Unirii

În sfârșit, niciun ministru al Transporturilor și nimeni care este direct implicat în construcția și dezvoltarea infrastructurii...

ANUNŢ CONCURS, PRIMARIA CRISTESTI

Primăria comunei Cristeşti, judeţul Iaşi, cu sediul în Cristeşti, judeţul Iaşi, Str. Principală, organizează examen de promovare...

Întreruperi de apă la Deleni

În scopul igienizării rezervoarelor de apă potabilă din localitatea Poiana Deleni din comuna Deleni, de 300 mc...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI