19.1 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

O avere pentru un mandat de deputat. Primarul Pascaniului, împrumuturi de peste 400 000 lei pentru campania electorala

- Advertisement -

Deputatul pascanean Sorin Nacuta a cheltuit o avere ca sa ajungă în Parlamentul României, pe listele PNL.

El a plătit  organizației județene suma de  peste 280 000 lei, în toamna acestui an. Banii au fost luați cu împrumut de la șeful sau de partid,  Marius Pintilie, primarul municipiului Pascani. 

O parte din ei au fost donați partidului conform contractului 1098 din 15 octombrie 2020.  Este vorba de 146 500 lei,  conform declarațiilor  de avere depuse în calitate de consilier județean, apoi de candidat la alegerile parlamentare. Banii au fost folosiți pentru acoperirea unor cheltuieli ale partidului dîn perioada de precampanie electorala. 

Întrebat de reporterul BIT TV dacă a fost nevoie de o astfel de donație, nu împrumut, pentru a ajunge deputat `Sorin Nacuta a spus ca a fost o decizie a organizației , asumată de candidați. Aceeași suma a fost donata individual și de ceilalți de pe locurile considerate eligibile, pe listele PNL Iași,  pentru `Senatul României și Camera Deputaților. 

Cealalta parte din banii luați de la primar ar fi fost folosiți în campania electorala. Este vorba despre 133 800 lei, care ar urma sa fie decontati de Autoritatea Electorala Permanenta, după verificarea cheltuielilor.  Acesta suma nu a fost trecută în declarația de avere. Deputatul pascanean motivează ca a fost împrumutată după completarea și depunerea ei. 

La cele doua datorii se mai adaugă încă una, mai veche, de 10.000 de euro, împrumutați tot de la Marius Pintilie.

 De asemenea primarul municipiului a mai împrumutat în acest an, cu sume importante de bani, încă doua persoane: 100 000 lei administratorului public Claudiu Bodoasca și 11150 unui cetățean. 

Colegul sau de partid, candidat pe locul 5 pentru Senatul României  a explicat ca banii au fost depuși în contul organizației județene a PNL Iași pentru a fi folosiți în campania electorala și urmează sa fie decontati de Autoritatea Electorala Permanenta. Suma a fost trecută în ultima sa declarație de avere,  depusă pe 7 decembrie 2020. 

Menționăm ca primarul a dat cu împrumut în acest an cca 440 000 lei, pentru sustinerea activităților electorale.  Suma este mult mai mare decât economiile  declarate.  Conform declaratiei de avere,  la sfârșitul anului trecut Marius Pintilie avea deschise 6 conturi cu cca 40 000 lei și 13 556 de euro.  El a câștigat anul trecut 116 252 lei din salarii, dividende și chirii la care se adauga veniturile soției și din indemnizații,  de peste 100 000 lei. 

Deputatul Sorin Nacuta a castigat anul trecut peste 44 000 lei din salariu de director tehnic al RAGCL la care se adauga inca aproape 60 000 lei veniturile familiei.  In urmatorii patru ani de zile ar urma sa incaseze  cca 11 000 lei/ luna din indemnizatia de parlamentar. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow