More

  O asistentă face plângere penală împotriva managerului de la Spitalul CF Paşcani

  Array

  Conducerea Spitalului CF Paşcani a luat „măsuri“ împotriva unei asistente medicale care a arătat presei că situaţia din spital este jalnică.

  Gabriela Aissiou, asistent medical, unul dintre reprezentanţii sindicatului Sanitas din spital, a fost acuzată de managerul Mihaela Amariei că nu ştie să depoziteze deşeurile cu risc biologic din spital.

  La diferenţă de câteva zile după ce reporterii „Ziarului de Iaşi“ au vizitat incognito Spitalul CF din Paşcani şi au arătat că, pe fondul unui management defectuos, Spitalul CF din Paşcani a rămas doar cu patru medici cu încadrare întreagă, asistentul medical Aissiou a fost propus spre anchetare de către o comisie de disciplină, după ce pe o masă de lucru managerul ar fi găsit nişte flacoane de la soluţie perfuzabilă cu două perfuzoare înfipte în ele.

  Gabriela Aissiou a povestit că, vineri, 23 septembrie, a finalizat tura la ora 15.00, când a şi plecat din spital. Două ore mai târziu, managerul Mihaela Amariei a venit în control prin spital şi a găsit pe o măsuţă de lucru două flacoane de la soluţie perfuzabilă.

  „Eu am plecat la ora 15.00 şi managerul a venit în control la ora 17.00. Atunci a găsit aceste deşeuri cu risc biologic pe care susţine că eu nu le-am depozitat corect. Însă nu ţine cont că de la plecarea mea din spital până la efectuarea controlului au trecut două ore. În plus, cum poate argumenta că eu sunt cea vinovată dacă măsuţele nu sunt însemnate“, a arătat asistenta medicală.

  Potrivit acesteia, managerul a intenţionat să facă o comisie de disciplină pentru a o sancţiona, însă medicii au argumentat că nu pot susţine un astfel de demers în lipsa unor dovezi clare. Cu toate că această comisie nu s-a întrunit, asistenta medicală se simte în pericol şi consideră că managerul nu va uita de raportul întocmit.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI