22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

O asistentă din Pașcani, înger salvator pentru Mateo și Nicoleta

O asistenta medicala din Pascani, plecata de 15 ani in Turcia, a devenit inger salvator pentru sute de copii cu probleme oncologice, din Romania. Daniela Munteanu este de profesie asistent medical generalist si de cativa ani este in colaborare cu mai multe spitale din Turcia si intermediaza legatura dintre pacientii romani si medicii specialisti de acolo.

Tot ea este cea care l-a ajutat pe Mateo, micutul de cinci ani din comuna Miroslovesti sa ajunga pe mainile medicilor pentru a fi operat de o tumora la cap. Interventia s-a desfasurat cu succes, iar baiatul duce acum o viata normala, chiar daca trebuie sa revina periodic la controale.

Daniela nu a ramas indiferenta nici cand a venit vorba despre Nicoleta, adolescenta de 17 ani, care nu ar fi primit nici o sansa de salvare in Romania. A primit dosarul medical al tinerei, a stat ore intregi noaptea pentru a-l traduce, iar intr-un timp scurt, l-a prezentat medicilor.

Tanara a ajuns si ea la o clinica din Turcia, a fost supusa unei interventii chirurgicale, care s-a desfasurat cu bine, iar acum este stabila.

Sunt doar doua cazuri cunoscute de pascaneni, dar Daniela preia zilnic circa 20-30 de dosare. O zi din viata ei este un maraton intre conferinte cu medicii, conversatii cu familiile greu incercate de soarta, nopti de tradus documente si familie. Are doua fete, iar pe cea mica in varsta de sase ani, o ia de cele mai multe ori, cu ea la spitale.

Desi ar fi vrut sa renunte la aceasta meserie, Daniela a continuat cu gandul ca va aduce speranta si bucurie pentru pacientii grav bolnavi. Cel mai impresionant caz pentru ea a fost al unei fetite cu varsta de putin peste un anisor, care semana perfect cu fiica cea mica a Danielei.

Asistenta medicala din Pascani spera ca si Nicoleta sa se faca bine si a ramas profund impresionata de mobilizarea masiva a pascanenilor si nu numai, in cazul adolescentei. Cu ganduri optimiste, Daniela vrea sa vina si ea odata cu Nicoleta, acasa, la Pascani.

Cei care au nevoie de o opinie medicala, o pot gasi pe Daniela Munteanu pe pagina de Facebook.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow