15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

O alta golanie a smecherului din Valea Seaca

• O firma care are datorii la bugetul local de peste 80.000 de lei, are afaceri extrem de banoase cu primaria • Aflati cati bani ar trebui sa primeasca firma fiului consilierului local PDL, Petru Agafitei

Consilierul local PDL, Petru Agafitei, cel care se afla pe primul loc pe lista datornicilor la bugetul local al comunei, cu o datorie de peste 80.000 lei, a incercat sa puna mana pe alti bani publici, prin firma care se afla pe numele fiului sau, SC AFI MEG SRL. De aceasta data, clientul fidel al banilor publici a incheiat un contract de prestari servicii cu Primaria Pascani. Mai exact, Petru Agafitei a realizat urnele transparente pentru sectiile de votare, organizate cu ocazia alegerilor autoritatilor publice locale din 10 iunie 2012. La acea vreme, fostul primar Grigore Craciunescu a acceptat ca firma respectiva sa furnizeze cele 108 urne de vot necesare plus 27 de urne de vot speciale mobile, pentru suma de 446 de milioane de lei vechi. Potrivit specialistilor, suma ceruta de Agafitei este cu mult mai mare fata de costurile reale. Factura taiata pentru recipientele respective nu a fost inca achitata, iar actuala conducere a precizat faptul ca nici nu are de gand sa o faca, datorita faptului ca pretul unei urne de vot a fost aproape triplat. „Intr-adevar, exista o factura la Primarie privind achitarea urnelor de vot de la alegerile locale. Suma de bani ceruta de firma care a facut urnele respective este prea mare fata de costurile reale. Nu vom plati acesti bani”, a declarat viceprimarul municipiului Pascani, Vasile Axinte.

Urne facute in bataie de joc

Pe langa faptul ca factura a fost umflata cat s-a putut de mult, urnele lui Agafitei au fost realizate in bataie de joc. Potrivit celor de la Primarie, acestea au fost facute din material policarbonat transparent insa, au fost prinse in cateva suruburi fara a fi prevazute cu coltar si alte materiale necesare, ci doar cu cateva cleme. „Dupa folosirea lor la alegerile locale a trebuit sa le consolidam pe toate cu oamenii nostri. Cel mai probabil se mai voteaza o data si gata. Ele in mod normal trebuiau sa reziste o perioada de circa 12 – 15 ani. Constat cu stupoare ca in Primarie, cand cineva trebuia sa faca niste lucrari, trebuia intai ca cineva sa ia un comision destul de mare”, a mai declarat viceprimarul Axinte. „Am fost presedinte la o sectie de votare la alegerile locale. Mi s-a adus urna de vot, iar cand am mers sa o verific de sigiliu, am zis ca raman fara ea. A inceput sa se clatine si sa se deformeze. A fost un chin. Trebuia sa am grija ca ea sa nu se rupa, pentru ca puteam intra in alte probleme, desi eu nu aveam nicio vina”, a declarat o pascaneanca care a fost presedinte la una din sectiile de votare la alegerile locale.

Aceeasi magarie si la Primaria Valea Seaca

Tot Petru Agafitei a realizat urnele necesare si pentru sectiile de votare din comuna Valea Seaca. La fel ca si la Primaria Pascani, factura a fost cu mult umflata fata de pretul real, iar urnele au fost realizate la fel de prost. Nici aici conducerea primariei nu a achitat suma solicitata pe aceleasi motive.
Amintim faptul ca in urma cu cateva zile, reporterii ziarului BUNå ZIUA IASI au facut cunoscut un alt caz de imbogatire pe banii publici, marca AGAFITEI. In anii anteriori, cand primar era Grigore Craciunescu, iar viceprimar, pedelistul Ioan Ionita, sef de partid al lui Agafitei, firma respectiva din Valea Seaca a executat lucrari de mantuiala, dupa cum spun specialistii, la Strandul Municipal Pascani. Pentru cateva lemne puse la marginea bazinului s-au rulat bani publici de ordinul sutelor de milioane de lei vechi.

Sursa BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow