22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Numeroși elevi de la ţară au fugit de simulare

În cea de-a doua zi a simulării Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat care au avut loc ieri, 8 decembrie, elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a s-au prezentat într-un număr la fel de mare ca şi în cazul primei probe scrise.

Astfel, din cei 8163 de elevi de clasa a VIII-a, au fost prezenţi la cea de-a doua probă 7784 de elevi, adică peste 95% din numărul total. Diferenţele faţă de ziua precedentă nu sunt foarte mari, cu toate acestea cifrele arată o discrepanţă între interesul arătat pentru probe a elevilor de la oraş în comparaţie cu a celor de la sat. Prin urmare, din cei 379 de elevi care au absentat de la simulare, 99 au fost din me­diul urban, şi 280 din mediul rural, adică de aproape trei ori mai mulţi absenţi decât la oraş.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut ieri proba scrisă la Matematică, pe când cei de clasa a XII-a au avut proba scrisă obligatorie a profilului, aceştia susţinând examene la matematică sau la istorie. De această dată, elevii de liceu au absentat într-un număr mai mare comparativ cu ziua precedentă.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow