-2.6 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Numărul virozelor în creștere. Cu 60% mai multe în județul Iași

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu aproape 60% în perioada 2-8 ianuarie, față de săptămâna anterioară, în județul Iași. Cifrele îngrijorătoare vin de la Direcția de Sănătate Publică Iași, printr-un comunicat de presă transmis marți, 10 ianuarie.

Potrivit inspectorilor sanitari, în ultimele zile s-au 9354 cazuri de infecții respiratorii acute, dintre care 7404 sunt infecții virale ale căilor respiratorii superioare, 1681 sunt pneumonii și 269 cazuri de gripă la aproape toate grupele de vârstă. Din totalul cazurilor de gripă, sunt internate 146 persoane, restul persoanelor efectuând tratament la domiciliu.

Incidența cea mai mare pentru gripă, infecții virale și pneumonii este la grupa de vârstă 15–49 ani. În intervalul de timp menționat, au fost raportate 3 decese, toate prin pneumonie și toate la grupa de vârstă peste 65 de ani.

Și numărul de internări a crescut în ultima săptămână. Peste 400 de persoane au ajuns pe patul de spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Specialiștii avertizează că valul de îmbolnăviri încă nu a trecut și sunt posibile chiar mai multe infectări. Medicii recomandă evitarea aglomerațiilor, o alimentație sănătoasă și prezentarea la doctorii de familie în cazul în care apar simptome specifice infecțiilor respiratorii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow