elefant.ro
More

  Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 mai 2020

  Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 mai este de 18.983.018, cu 6.872 mai mulţi faţă de ultima informare publică făcută de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în urmă cu o lună.

  Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 mai 2020 este de 18.983.018, cu 6.872 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, potrivit căreia, la data de 30 aprilie 2020 figurau în Registrul electoral 18.976.146 de alegători români.

  Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a importului de date de la Direcția Generală de Pașapoarte.

  Precizăm că, în perioada 01.05.2020 – 31.05.2020, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral următoarele radieri:

  • 19.896 de persoane au fost radiate ca urmare a decesului, conform prevederilor art. 37 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare;
  • 70 de persoane au fost radiate ca urmare a încadrării în prevederile art. 39 din aceeași lege, referitor la radierea din Registrul electoral a alegătorilor cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puși sub interdicție.

  Un număr de 131 de persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

  Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în aceeași perioada este de 17.330, aceștia fiind înscriși în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcției pentru Evidenta Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

  Datele importate de la Direcția Generală de Pașapoarte în data 11.05.2020 relevă că au intrat în evidențe 10.091 de alegători noi, iar un număr de 714 alegători nu mai figurează în Registrul electoral, ca urmare a decesului sau pierderii cetățeniei.

  Menționăm că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.253.034 au domiciliul sau reședința în țară, iar 729.984 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

  Potrivit Legii nr. 208/2015, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în tara.

  Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în tara sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

  Anexa nr. 1 cuprinde numărul total de alegători cu domiciliul sau reședința în țară, valabil la data de 31 mai 2020, pe categorii de vârstă și în funcție de mediu (urban/rural).

  Anexa nr. 2 cuprinde numărul total de alegători cu domiciliul sau reședința în țară, valabil la data de 31 mai 2020, aferent fiecărei localități.

  Anexa nr. 3 cuprinde numărul de alegători români cu domiciliul în străinătate, posesori de pașaport CRDS, structurat pe țări.

  sursa roaep

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Criza economică din România, după 5 luni de pandemie: de unde mai sunt bani de pensii

  Conform celui mai recent set de rapoarte publicate de Ministerul Finanțelor, situația financiară a României este departe de a fi roz. Indiferent de parametrul...

  Medic, despre faptul că tot mai mulţi români sunt afectaţi de diabet: „Există un cult al mâncării bogate”

  Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv...

  Eleva premiantă care creează roboţi şi le predă copiilor informatică. Este autoare a mai multor programe de învăţare

  Alina Duca, o elevă de liceu din Paşcani, a câştigat trei ani la rând concursul naţional de matematică „Nicu Şerban“, iar acum se pregăteşte...

  Opinii