17.4 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Numărul nou-născuţilor abandonaţi în spital scade, enormitatea motivelor mamelor creşte

Ce se întâmplă cu un astfel de bebeluş, după ce mama nu a binevoit să îi facă măcar actele?

Numeroase mame tinere care aduc pe lume copii şi îi abandonează imediat după naştere în maternitate au, în ultimii ani, motive ieşite din comun. Dacă unele dintre ele se furişează pur şi simplu şi fug din spital pe fondul unor probleme psihice de care suferă, altele pleacă acasă fără să anunţe şi se reîntorc după câteva zile, spunând că nu au avut cu cine să îi lase pe ceilalţi copii acasă, şi aceştia fiind de vârste mici. Anul acesta, la Maternitatea „Cuza Vodă“ au fost doi copii abandonaţi, dintre care unul a fost luat de familie până la urmă, după câteva zile în care mama a fost plecată din spital.

Reprezentanţii unităţii medicale susţin că, în comparaţie cu anii trecuţi, numărul bebeluşilor abandonaţi este mai mic, şi că se face tot posibilul pentru a reduce numărul copiilor care sunt părăsiţi încă de la naştere. „În ultimii doi ani, cazurile au fost mai puţine, însă din partea spitalului reacţia este una imediată, pentru că aşa este procedura, ca în 24 de ore de la dispariţia mamei să se anunţe Poliţia, primăria de care aparţine mama, o căutăm, pentru ca măcar să putem face actele nou-născutului“, a explicat Iuliana Zăgan, asistentul social al maternităţii.

Unul dintre aceste cazuri a fost al unei femei care a dat naştere unui copil prematur, şi, pentru că avea mai mulţi copii acasă, a ales să plece să aibă grijă de ceilalţi. „Până la urmă, mama a revenit. Am ajutat-o să îşi facă actele, deoarece nu avea nici ea acte, şi nici copilul. Familia a fost interesată de copil, iar părinţii au motivat că nu au putut veni mai devreme din cauza situaţiei economice pe care o au“, a completat Iuliana Zăgan.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow