15.2 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

Numărul elevilor cu media 10 la bac a crescut în urma contestațiilor, de la 8 la 13. Unul a picat examenul in urma contestațiilor

Numărul elevilor cu media 10 la bac a crescut în urma contestațiilor, de la 8 la 13.

Unul a picat examenul in urma contestațiilor

Rezultatele foarte bune obținute de către elevii din județul Iași la cele două evaluări externe semnificative din acest an școlar – evaluarea națională și examenul de bacalaureat – confirmă faptul că succesul școlar apare în contextul unei activități de învățare susținută, constantă a elevilor noștri, coordonată de profesori competenți, responsabili.

Promovabilitatea de 84,29% la evaluarea națională, precum și de 84.10% la bacalaureat este dovada unui învățământ performant, demonstrând că la finele unui ciclu școlar majoritatea absolvenților deține achizițiile urmărite de către sistemul de educație.

Mai mult, constatăm o creștere semnificativă a procentului de promovabiliate la bacalaureat în județul Iași în ultimii 3 ani, de aproximativ 10%.

La nivel național Iașul se situează în primele locuri, ceea ce confirmă încă o dată calitatea educației, a strategiilor eficiente pe care I.S.J. și conducerea unităților de învățământ le-au implementat în mod constant. (prof. dr. Genoveva FARCAȘ, Inspector Școlar General, I.S.J. Iași)

Au fost depuse 1.519 de contestații, iar în urma evaluărilor, situația se prezintă astfel:

– note modificate în minus → 356
– note modificate în plus → 1082
-ü note care nu s-au modificat → 81
– note peste 5 scăzute sub 5 → 15
– note sub 5 mărite peste 5 → 44

Note de 10 obținute în urma contestațiilor → 30 din care:

Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană 5
Chimie 1
Informatică2
Limba română 5
Matematică 17

În urma reevaluării tezelor, 83 de candidați care au avut inițial media generală cuprinsă între 5,00 și 5,99, au promovat examenul de bacalaureat.

Un candidat cu media generală inițială peste 6.00 a obținut în urma reevaluării unei teze media 5,90, fiind declarat respins.

Numărul elevilor cu media 10 la bacalaureat a crescut în urma contestațiilor, de la 8 la 13.

Procent de promovabilitate general în județul Iași: 84,10%.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow