17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Număr record de buletine emise în această perioadă

În ultima perioada, cozile care se formează la ghişeele Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor din Paşcani par interminabile, dar există o explicaţie. Cetăţenii care lucrează în străinătate şi care se întorc acasă, de obicei în luna august, în concediu, au timp limitat pentru a-şi rezolva problema preschimbării actelor de identitate.

coada la buletine

Număr record în acest an de cărţi de identitate în ultimele săptămâni emise de către Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor din Paşcani. Până ieri, 25 august au fost depuse pentru această luna un număr de 1.130 de cereri la sediu amplasat în centrul oraşului, dublu faţă de o perioada normal a anului.

Cetăţenii se aşează de cu dimineaţă la rând pentru a se încadra în programul Serviciului.

Este şi cazul acestei femei din Cristeşti. I-a expirat cartea de identitate de câteva zile şi tot a venit la sediu sperând că nu va găsit aglomerat. Astăzi însă s-a hotărât să stea la rând pentru a avea document nou, chiar dacă erau în jur 50 oameni.

Printre motivele aglomeraţiei de la Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă Persoanelor din Paşcani sunt numărul mare de căsătorii din această perioada, unde unul dintre soţi trebuie să-si schimbe actul de identitate, în urmă schimbării numelui; expirarea documentului sau implinirea vârstei de 14 ani.

Termenul de valabilitate al cărţii de identitate este:
– 4 ani pentru persoanele cu vârstă cuprinsă între 14-18 ani;
– 7 ani pentru persoanele cu vârstă cuprinsă între 18-25 ani;
– 10 ani după împlinirea vârstei de 25 ani;
– permanent după împlinirea vârstei de 55 ani.

Alte articole