More

  Nu urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

  Ca în fiecare an, Crăciunul şi Revelionul reprezintă pentru români momente pentru a se întâlni cu cei dragi, cu rude îndepărtate sau cu prieteni. De multe ori cu ocazia acestor întâlniri se consumă băuturi alcoolice, şi nu puţine au fost cazurile în care s-a întrecut limita.

  De obicei, în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă consumul de licori bahice creşte, iar riscul de a fi implicat într-o agresiune, fie ca agresor, fie ca victimă este mult mai mare. Trebuie reamintit efectul acestui drog legal – alcoolul – te face să nu mai distingi corect care este realitatea şi totodată să reacţionezi violent faţă de rude sau persoane pe care în urmă cu un minut le considerai prietene.

  De menţionat că în ceea ce priveşte mediul rural, consumul de băuturi alcoolice se întâlneşte în majoritatea infracţiunilor comise cu mare violenţă.

  Un alt aspect care dorim să îl scoatem în evidenţă îl reprezintă alcoolul la volan.

  Acţiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefastă la conducătorii auto obosiţi, la cei care suferă de astenie nervoasă şi la cei care consumă medicamente, mai ales sedative .

  Poliţia avertizează conducătorii auto şi îi sfătuieşte să evite consumul de băuturi alcoolice atunci când ştiu că urmează să se urce la volan. Legea prevede sancţiuni aspre pentru cei care sunt depistaţi.

  Chiar dacă este Crăciunul, poliţiştii nu vor da dovada de indulgenţă în astfel de cazuri.

  Gândiţi-vă că alcoolul nu este prietenul dumneavoastră, chiar dacă vă face să vă simţiţi bine.

  Nu stricaţi farmecul acestor clipe frumoase şi gândiţi-vă că Sărbătorile de Iarnă trebuie petrecute într-o atmosferă de bucurie aşa cum se merită să întâmpinăm noul an.

  IPJ Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Pedofil octogenar, mort în închisoare aşteptând eliberarea. Era rudă cu bunicul victimei de 9 ani

  Un pedofil din Ciohorăni a murit în puşcărie, în aşteptarea eliberării condiţionate. Acesta fusese condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea sexuală a unei...

  Mobilizarea continuă pentru Nicoleta. Comunitatea este alături de ea

  Mobilizarea pentru Nicoleta, adolescenta din Pascani care sufera de o boala crunta, continua. Cazul tinerei cu ochii ca cerul si o vointa de fier...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI