15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR! Infractorii au sustras bunuri în valoare de aproape 5.000 lei din maşina unui cetățean

Portdocumente, portofele, camere video de bord, staţii emisie recepţie, telefon mobil, radio CD auto, ochelari de soare, truse cu scule sau bani sunt doar câteva dintre bunurile care atrag ca un ca un magnet infractorii.

Aceştia vizează obiectele lăsate la vedere. Ei pot pătrunde în interiorul autoturismului prin spargerea unui geam, folosind chei potrivite sau pe portiera lăsată neasigurată,.
Un alt aspect important este reprezentat de distrugerile provocate maşinii (geam spart, portieră îndoită, etc.), timpul pierdut în service-ul auto, sau cu refacerea documentelor personale, când vorbim de furtul unor acte de identitate.

Un exemplu semnificativ în acest sens, este cel al unui ieşean care şi-a lăsat neasigurat autoturismul pentru scurt timp. Când a revenit la maşină a constatat că persoane necunoscute i-au sustras din interior, o geantă în care se aflau documente personale, un telefon mobil, precum şi tichete valorice, prejudiciului reclamat fiind de 5.000 lei.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere penală, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Toate aceste neplăceri pot fi evitate, dacă respectaţi cîteva reguli elementare, cum ar fi :
 nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, unde hoţii pot acţiona nestingheriţi;
 în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
 nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, precum telefoane mobile, laptop-uri, GPS-uri, detectoare radar, genţi, sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor;
 verificaţi dacă toate geamurile sunt închise atunci când părăsiţi autoturismul;
 dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, este indicat să fie luată în casă pe timpul nopţii;
 supravegheaţi automobilul în perimetrul staţiilor peco, pe timpul achitării comenzii, în condiţiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise.
În cazul în care aţi fost victima acestor infractori, adresaţi-vă unităţii de poliţie pe raza căreia a avut loc fapta, în vederea demarării

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow