Este cod galben de ninsori si vant pana astazi, 11 ianuarie, in jurul orei 12:00. Caderile de zapada si, in special, viscolul i-a tinut toata noaptea de joi spre vineri pe sosele. La aceasta ora, vineri, 11 ianuarie – 8:50, nu sunt drumuri blocate in preajma municipiului Pascani si a oraselor Targu Frumos si Hirlau, transmit autoritatile. 

În intervalul 10.01.2019, ora 17:00 – 11.01.2019, ora 05:30, drumarii de la CNAIR au acționat permanent pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră din țara noastră cu 1430 utilaje și au răspandit aproximativ 10350 tone material antiderapant.

Doar in judetul Iasi, Directia Regionala de Drumuri si Poduri a intervenit cu 222 autoutilaje si s-au raspandit 1085,4 tone material antiderapant.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate” transmite printr-un comunicat de presa Compania Nationala de Drumuri.

In aceasta dimineata nu este blocat nici vreun tronson de drum judetean, anunta reprezentantii Consiliului Judetean Iasi

Toate drumurile județene sunt deschise circulației rutiere însă aceasta se desfășoară cu dificultate din cauza ninsorilor și a viscolului care spulberă zăpada. Utilajele firmelor de deszăpezire sunt pe teren acționând continuu. O atenție specială se acordă zonelor care în fiecare an au ridicat probleme, aici repartizându-ze utilaje suplimentare. Având în vedere informarea meteo în curs și avertizarea de cod galben de ninsoare valabil până în jurul 12.00 cei care vor să plece la drum se pot informa despre starea carosabilului sunând la numerele de telefon 0786012772 sau 0232255960, ale Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor. Activitatea utilajelor de dezăpezire poate fi urmărită în timp real, accesând linkul https://live.i-track.ro/…/T…/ExternalLinks/Viewer/View.aspx…” se arata intr-o postare pe Facebook.

Conducatorii auto sunt rugati să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Sursa foto DRDP Iasi

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
Slider