21.2 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

`Nu sunt bani şi nici personal pentru înmatricularea maşinilor la Paşcani – DOC

Legislativul local a fost înştiinţat că, cel puţin deocamdată, nu va fi deschis la Paşcani un punct de lucru al serviciului public judeţean pentru eliberarea permiselor de conducere şi înmatricularea maşinilor.

În adresa trimisă de direcţia specializată din cadrul Ministerului de Interne se arata ca pentru rezolvarea acestei probleme ar trebui suplimentat numărul de funcţii în organigramă şi acoperirea unor cheltuieli care nu au fost bugetate. De asemenea ar fi necesar şi un atelier pentru fabricarea plăcilor cu numerele de înmatriculare, aşa cum este la Iaşi.

În acelaşi răspuns se arata că se fac eforturi, în continuare, pentru simplificarea procedurilor prin dezvoltarea unor facilitaţi online, eliminarea unor documente prin accesul la bazele de date ale Fiscului şi transmiterea actelor solicitate, direct acasă la beneficiari.

Solicitarea a fost făcută de consilierii liberali. Ei au strâns semnături de la cetăţeni şi au cerut sprijinul prefectului judeţului. Subiectul rămâne însă deschis „până la găsirea unor soluţii “în limitele competentelor stabilite prin lege, ţinând cont de bugetul alocat şi resursele umane disponibile…” a mai precizat reprezentantul Direcţiei Permise de Conducere şi Înmatriculări.

Adresa-nr.-471-din-13.05.2020-MAI-Directia-Permise-Conducere-si-Inmatriculari-Vehicule (1)

Alte articole