5.8 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Nu se acorda scutiri de la taxa de salubritate

Mai sunt cateva zile pana cand pascanenii trebuie sa completeze declaratiile de impunere in vederea achitarii taxei de salubritate, la Serviciul Local de Finante Pascani. Cei care nu vor face acest lucru, vor fi trebui sa achite, din oficiu, pentru patru persoane, indiferent daca sunt mai putini in locuinta. In cazul celor care au venituri mici sau alte categorii sociale, administratia locala spune ca nu se va aplica nici o scutire de la plata sau bonificatie.

Pascanenii inca nu s-au lamurit cu noua taxa de salubritate. Unii fac confuzii cu plata serviciului pe factura, asa cum a fost pana la sfarsitul anului trecut, altii incearca sa scape de achitarea ei prin diverse motive. De exemplu, astazi la audiente au fost cetateni care au intrebat daca pot fi scutiti de la plata taxei pe motiv ca nu au banii. Este si cazul unei femei, care are o pensie de circa 500 de lei si sotul bolnav.

Viceprimarul orasului, Gabriela Nedelcu, i-a explicat ca acest lucru nu este posibil, chiar si pentru persoanele de la case care sustin ca nu scot gunoiul la poarta si nici nu il duc la ghena.

Pascanenii mai au la dispozitie doua saptamani pana cand pot completa si depune declaratia de impunere pentru taxa de salubritate. Cei care intarzie sa faca acest lucru vor fi obligati sa plateasca pentru patru persoane, acest lucru, urmand sa fie corectat pe parcursul anului.

Menţionăm că de la 1 ianuarie 2018 toţi păşcănenii sunt nevoiti sa achite câte o taxă lunară de salubritate, de 10,16 lei de persoană, în locul facturării serviciului pe bază de contract. Declaratia trebuie completata pana la finalul lunii, 31 ianuarie 2018.

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI