8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Nu renunţaţi la reprezentanţii de scară. RAGCL Paşcani nu poate încheia contracte şi nici să emită facturi şi chitanţe la apă

Regia locală de termoficare din Paşcani întâmpina dificultăţi în serviciile de citire şi împărţire a consumurilor de apă. Asta deoarece în calitate de intermediar între locatari şi APA Vital nu poate să incaseze consumurile de apă şi nici să încheie vreun contract cu operatorul judeţean. Altfel spus serviciile de citire a apometrelor şi de împărţire şi transmitere a datelor pot fi prestate doar în baza unui contract încheiat cu asociaţiile de proprietari sau reprezentanţii de scară, cei pe numele cărora sunt emise facturile la apă.

Aşadar regia pascaneana nu exclude reprezentanţii de scară ci are nevoie de ei iar serviciile de citire şi împărţire sunt mai degrabă de administrare a condominiilor. Acesta este concluzia la care a ajuns conducerea societăţii după câteva săptămâni de activitate în acest domeniu. Are deja în portofoliu peste 400 de apartamente, aproape toate de la o asociaţie de locatari. Problema este că locatarii de la bloc solicita facturi individuale şi vor să achite consumurile, încasatorilor de la RAGCL.

Apa Vital spune susţine că nu poate încheia contract cu RAGCL Paşcani pentru furnizarea apei aşa cum s-a întâmplat cu reprezentanţii de scară. Asta deoarece ar însemna că regia din Paşcani să cumpere şi să revândă apa la populaţie, servicii delegate operatorului ieşean. Mai mult facturarea individuală poate fi făcută doar acolo unde sunt contracte individuale.

Apa Vital spune că va prelungi contractele cu reprezentanţii de scară până când locatarii se vor constitute în asociaţii de proprietari sau vor îndeplini condiţiile pentru încheierea contractelor individuale. De câteva săptămâni de zile RAGCL a lăut decizia de a presta şi servicii de citire a apometrelor pentru suma de 5 lei, fără TVA pentru fiecare apartament. Pentru că au spus că vor elibera facturi şi chitanţe unii dintre păşcăneni au ales să renunte la reprezentanţii de scară pentru regie. Acum societatea păşcăneană este în situaţie de a nu putea onora decât serviciile de citire şi împărţire a consumurilor şi doar acolo unde sunt asociaţii sau reprezentanţi de scară.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow