More

  Nu munciti in timpul vostru liber. Lucrul in weekend si in vacanta scade randamentul

  Cum lucram si cand lucram se schimba fundamental. Datele dintr-un sondaj american despre utilizarea timpului indica faptul ca 30% dintre angajatii cu norma intreaga raporteaza ca la sfarsit de saptamana si in concedii nu inceteaza sa lucreze. Mai mult, recenta tendinta globala catre munca la distanta, din cauza crizei Covid-19, ar putea agrava si mai mult situatia: granitele care separa munca de timpul liber devin si mai incetosate.

  Multi oameni presupun ca flexibilitatea ar trebui sa stimuleze motivatia, la locul de munca.
  A fi capabili sa ne stabilim programele proprii ar trebui sa ne imputerniceasca sa ne coordonam zilele pentru a maximiza productivitatea la locul de munca, ceea ce ar sugera ca oamenii ar putea fi de fapt mai motivati atunci cand lucreaza in weekend si de sarbatori.
  In plus, cercetarile arata ca a va pastra ocupat (spre deosebire de a nu face nimic) va poate face sa va simtiti productiv si, prin urmare, sa va simtiti munca mai semnificativa.

  Cu toate acestea, noile cercetari descopera ca e mai degraba invers, scrie Harvard Business Review

  Munca in week-end-uri sau in vacante submineaza unul dintre cei mai importanti factori ai randamentului: motivatia intrinseca. Oamenii se simt motivati intrinsec atunci cand se angajeaza in activitati pe care le considera interesante, placute si semnificative.
  Munca in timpul liber creeaza un conflict intern intre urmarirea obiectivelor personale si profesionale, determinand oamenii sa se bucure mai putin de munca lor.

  citeste continuarea pe ziare.com

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PSD: Cea mai importantă campanie de asfaltări din istoria județului Iași 200 kilometri de drum județean în plin șantier (P)

  Comunicat: Cea mai amplă campanie de asfaltări din istoria post-decembristă a județului este în plină desfășurare. Zeci de puncte de lucru sunt deschise pe...

  PSD: Liberalii iau de proști un milion de ieșeni (P)

  Comunicati: Guvernul a aprobat astăzi, lista proiectelor de investiții semnificative prioritizate, transmise de 9 ministere * Printre cele 160 de proiecte aprobate de guvern...

  Primarul din Targu Frumos candideaza pentru un nou mandat

    Primarul orasului Targu Frumos, Ionel Vatamanu, a anunta pe o retea de socializare ca va candida pentru un nou mandat. Iata mesajul: Dragi târgoveți, Sunt un...

  Opinii