17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Nu mai sunt locuri pentru vaccinare la Pașcani. Primăria analizează deschiderea celui de-al doilea flux

Administratia din Pascani analizeaza posibilitatea deschiderii celui de-al doilea flux de vaccinare, impotriva virusului COVID-19. Activitatea ar urma sa fie desfasurata de o alta echipa de specialisti in aceeasi locatie, la sala de sport din fata Colegiului Sadoveanu.

Masura ar fi necesara in contextul in care de pe 8 februarie a.c., a inceput sa fie facut si rapelul pentru cei care au primit deja prima doza. Primaria Pascani are insa nedumeriri, chiar daca sustine ca este pregatita, cu privire la necesitatea acestei masuri, avand in vedere ca numarul de vaccinuri repartizate pentru Pascani este mic, iar la centrul de vaccinare nu este aglomerat. Totusi, la Targu Frumos va fi deschis un al doilea flux de vaccinare de pe 15 februarie a.c., desi numarul beneficiarilor ar fi mult mai mic.

Administratorul public, Claudiu Bodoasca, a mai spus ca municipiul Pascani a incheiat deja un contract cu DSP in vederea decontarii cheltuielilor pentru personalul medical. Sumele necesare sunt asigurate de Guvern.

In momentul de fata, cetatenii care doresc sa se vaccineze nu pot sa se programeze la centrul din Pascani pentru ca nu mai sunt locuri disponibile. Dar o pot face in alte localitati. De exemplu, la Targu Frumos, joi dupa-amiaza erau disponibile peste 1.500 de locuri. BIT TV a incercat sa afle un raspuns la aceasta problema de la DSP Iasi. Seful DSP, Vasile Cepoi, admite ca la Pascani nu a fost deschis inca un flux de vaccinare deoarece administratia locala nu ar fi raportat ca este disponibila. Daca ar fi deschis, atunci ar putea creste si capacitatea de vaccinare.

Ramane insa o problema cu numarul de doze disponibile. Deocamdata, a inceput programarea pentru imunizarea cu serul de la AstraZeneca, care este recomandata  grupei de vârstă 18 – 55 de ani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow