17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Nu mai sunt locuri la grădiniţele din Paşcani

gradinite

De cateva zile s-a dat startul înscrierilor în învăţământul preşcolar pentru copiii care merg pentru prima dată la grădiniţă. In momentul de fata nu este nici un loc liber la gradinitele cu program prelungit din Municipiu.

Taxa, pe zi, este de 8 lei, aici fiind inclusa masa de dimineata, pranz cu doua feluri de mancare, dar si o gustare ce contine un fruct sau iaurt. In plus, in cele opt ore petrecute la gradinita, educatoarele fac program educativ si jocuri de creatie cu micutii.

Cererile de inscriere au inceput sa fie depuse inca din luna martie de catre parintii micutilor, ca sa fie siguri ca prind un loc la gradinita, incepand din toamna. Asta desi, locurile disponibile nu acopera decat jumatate din cereri. Exista insa si o problema, nu este destul personal auxiliar, respectiv infirmiere.

Legislatia presupune ca fiecare clasa de gradinita sa functioneze cu 20 de copii, exista insa varianta suplimentarii cu cel mult 10 locuri a fiecarei grupe.

La înscriere se va tine cont de anumite criterii, cum ar fi domiciliul copiilor sa figureze în circumscriptia scolara arondata gradinitei sau prezenta fratilor si a surorilor în aceeasi unitate de invatamant. Un alt criteriu luat in considerare este distanta mica intre gradinita si locul de munca al parintilor sau al sustinatorilor legali. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow