More

  Nu mai sufocați învățământul cu hârțoage ! 50 de comisii în loc de educație

  Array

  Fiecare școală din Romania are sau ar trebuie să aibă în jur de 50 de comisii de specialitate, conform cerințelor Ministerului Învățământului și Cercetării Științifice, cât și Agenției Române de Asigurare a Calității în învățământul preuniversitar, de la comisii pentru situații de urgență sau analiză a actului educațional până la cele de numărare a absențelor sau privitoare la dotări tehnice.

  Activitățile acestor comisii trebuie consemnate anual în zeci de rapoarte, iar unele sunt cerute într-un timp foarte scurt, de de pe o zi pe alta.
  Din cauza birocratizării din ce în ce mai accentuate în învățământ, cadrele didactice, conducerea școlilor și secretariatele sunt practic sufocate de hârtii. Profesorii sunt ocupati mai degrabă cu completarea hârțoagelor decât cu pregătirea propriu zisă a lecțiilor și a elevilor.

  Spre exemplu, o astfel de solicitare a venit din partea ARACIP, agenție care se ocupă tocmai cu asigurararea calității învătământului, la sfârșit de an școlar, pentru completarea unor chestionare de către elevii și profesorii din învățământul tehnic. Sindicatele au venit în sprijinul profesorilor, înaintând o adresă ministerului pentru a elimina obligativitatea completării acestor documente, având în vedere că este vorba despre o perioadă foarte aglomerată din timpul anului școlar.

  În acest sens, pe data de 22 iunie a avut loc o ședință foarte importantă între reprezentanții ministerului și cei ai sindicatelor din învătământ, iar la întâlnire a fost prezent și Șerban Iosifescu, președintele ARACIP.

  Sindicatele au mai cerut și majorarea indemnizațiilor pentru membrii comisiilor de evaluare și bacalaureat, cât și modificari legate de structura anului școlar.

  A fost propusă încă o zi liberă pentru anul 2016 deoarece anul viitor Sfintele Paști vor fi pe 1 mai, iar ziua de marți 3 mai este zi de mare sărbătoare pentru creștini, fiind a treia zi de Paște.

  În urma acestei întâlniri nu s-a ajuns din pacate la nicio întelegere între sindicate și minister, urmând ca aceste cerințe legate în special de birocratizarea din învătământ să fie reglementate cât de curând, printr-un ordin al ministrului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet